ЗАТВОРЕНО 276 НЕЛЕГАЛНИХ ГРАДИЛИШТА: У Београду дивља градња узеле замах

Милица Шкорић
Милица Шкорић

02. 02. 2023. у 19:44

У ГЛАВНОМ граду сваке године "никне" велики број нелегалних градилишта, а многа од њих успеју да "преживе" и касније се легализују.

ЗАТВОРЕНО 276 НЕЛЕГАЛНИХ ГРАДИЛИШТА:  У Београду дивља градња узеле замах

Фото Танјуг

У току прошле године затворено 276 локација на којима су се изводили "дивљи" радови, али многи инвеститори и после тога настављају градњу.

Како су репортери нашег листа извештавали претходних неколико година, нелегална градилишта ницала су као печурке после кише на готово свим општинама у главном граду. Локалне самоуправе где је то било најупечатљивије су Нови Београд, Земун, Звездара, Врачар..

- Током 2022. године, грађевинска инспекција Секретаријата за инспекцију, надзор и комуникацију донела је 1.666 решења са различитим налозима мера - кажу нам у Секретаријату. - Такође, у наведеном периоду поднето је преко 330 кривичних и других пријава надлежним тужилаштвима. Затворено је и 276 нелегалних градилишта.

Дивља градња букнула је чак и на Авали, пошто је током 2021. године изграђено неколико двоспратних објеката са укопаним приземљем на Чарапићевом бресту. Иако је инспекција првобитно покушала да заустави радове, они су тада били настављени. Осим ове нелегалне градње, Авалу су "пикирали" и остали инвеститори. На друштвеним мрежама могли су се видети идејна решења планираних пројеката, од којих је једно смештено тик испод Авалског торња. Сличан комплекс луксузних ниских вила ниче и ближе Врчину, али и на још једном месту подно Авале.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (1)

КОСОВО ЈЕ СРБИЈА: Шпанци лупили шамар Албанцима на ЕУРО 2024, послали јаку поруку (ВИДЕО)