КРОЗ ПАВЛОВ БУЛЕВАР У ДВА СМЕРА: Готово четири године после почетка радова, саобраћај прорадио на делу обновљене раковичке улице

Ш. Маровић

04. 01. 2023. у 10:00

ДРУГИ део Булевара патријарха Павла у Раковици коначно је пре неколико дана пуштен за саобраћај, па су возила овим путним правцем прошла готово четири године после почетка радова!

КРОЗ ПАВЛОВ БУЛЕВАР У ДВА СМЕРА: Готово четири године после почетка радова, саобраћај прорадио на делу обновљене раковичке улице

Фото З. Јовановић

 Ипак, да би посао на овој деоници, на делу од Кошутњака до Пере Велимировића био завршен, потребно је урадити трамвајске шине.

Репортери "Новости" неколико пута посећивали су ово градилиште и готово никада нису затицали раднике, тек понеки пут неколико њих стидљиво је одрађивало посао. Улица је комплетно била завршена још пре две године, али аутомобили нису могли њом. Зато су се често, посебно у јутарњим и послеподневним шпицевима, стварале велике гужве. Такође, велики проблем је било и осветљење, које углавном није радило, о чему је наш лист извештавао. Тренутно је улаз на Булевар мрачан, на шта су се претходних месеци често жалили грађани који редовно користе ову саобраћајницу.

- Сваког дана овуда пролазим када се враћам с посла и заиста је небезбедно возити увече јер је видљивост слаба - каже нам суграђанин Ј. Ј. из Раковице. - Јавна расвета није укључена, нема разделне линије, а то је посебно опасно када пада киша или када је магла. Зимски је период, таквих дана ће бити све више, ништа се не види.

Мајстори се тренутно налазе на првој деоници овог путног правца, која ће Раковицу спојити са Мостом на Ади и коначно заокружити прстен око моста. Радови на том делу почели су с пролећа прошле године уклањањем старе и дотрајале пруге, а тренутно се чисти цео простор и насипа туцаником. Рок за завршетак уређења је годину дана од увођења извођача у посао, али, према динамици, тај рок готово сигурно неће бити испоштован. Овај путни правац имаће две саобраћајне траке по смеру, раздвојене разделним појасом ширине четири метра, док ће тротоари бити променљиве ширине, а најмање два метра. На траси су планирана два кружна тока и трокрака раскрсница са Булеваром војводе Мишића.

Фото З. Јовановић

Измештање корита Топчидерке, што је био предуслов за проширење улице, започето је марта 2018. године. Урађен је тада нови мост у Пере Велимировића и зацевљен Каљави поток. Радови на другој етапи раковичког булевара дугог 1,8 километара почели су још у септембру 2019. године, а рокови за завршетак овог пројекта пролонгирани су неколико пута.

 

РОКОВИ МЕЊАНИ БЕЗБРОЈ ПУТА

НАДЛЕЖНИ су првобитни крај уређења другог дела Булевара патријарха Павла најавили за пролеће 2021. године, али је тада рок померен за почетак септембра. Због недостатка радника и проблема са пројектном документацијом, која није била усклађена са стварним положајем постојећих подземних инсталација на терену, ни тај рок није испоштован. Потом је све требало да буде готово у јуну 2022, па у октобру, али је незавршен Булевар пуштен за саобраћај пре неколико дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (1)

ДВОЈЕ ДЕЦЕ ДО 13 ГОДИНА ГРАТИС У ОВОМ ХОТЕЛУ: La Blanche Resort 5* је прави избор за најлепши летњи одмор у друштву најближих