БУЛЕВАР СВЕТЛИ, АЛИ МРАК НА УЛАЗУ: Кретање незавршеном саобраћајницом патријарха Павла на делу Топчидера ризично ноћу и кад пада киша

Ш. М.

24. 12. 2022. у 08:11

ИАКО је пре два дана Булевар патријарха Павла, на делу од раскрснице са Топчидерском и Пионирском улицом до Пере Велимировића, поново осветљен, на улазу у ову саобраћајницу, али и 400 метара после ње (скретање за Варешку) и даље је мркли мрак, што ствара велике проблеме возачима на овом путном правцу.

БУЛЕВАР СВЕТЛИ, АЛИ МРАК НА УЛАЗУ: Кретање незавршеном саобраћајницом патријарха Павла на делу Топчидера ризично ноћу и кад пада киша

Фoто М. Поповић

 Иако су радови у току, из ЈКП "Јавно осветљење" истакли су за наш лист да је инвеститор, у овом случају Градска дирекција за грађевинско земљиште и изградњу, дужан да у сваком тренутку обезбеди снабдевање електричном енергијом.

Измештање корита Топчидерке, што је био предуслов за проширење улице, започето је марта 2018. године. Урађен је тада нови мост у Пере Велимировића и зацевљен Каљави поток. Радови на другој етапи раковичког булевара дугог 1,8 километара почели су још у септембру 2019. године, а рокови за завршетак овог пројекта пролонгирани су неколико пута. До данас је у саобраћај пуштен само део тог пута.

Без обзира на уговорну обавезу, на овом делу пута светиљке, иако уредно постављене, више нису радиле него што јесу. А, недостају посебно кад је лоше време и кад су обилне падавине.

Већи проблеми са осветљењем почели су у фебруару прошле године и то на делу од Топчидерског парка до Пере Велимировића. Тада је, у оквиру реконструкције Булевара патријарха Павла, извођач радова уклонио јавну расвету због чега је улица неколико дана била у потпуном мраку. Светлели су само околни објекти, али то није било довољно. Слично је било и до пре два дана.

Фoто М. Поповић

- Сваког дана овуда пролазим када се враћам с посла и заиста је небезбедно возити тим потезом увече јер је видљивост слаба - каже нам суграђанин Ј. Ј. из Раковице. - Јавна расвета је поново укључена пре два дана, али сам улаз у Булевар, где се налази опасна кривина, у мрклом је мраку. Посебно је небезбедно кад пада киша или када је магла. Зимски је период, ту се ствара и већа количина воде, а таквих дана ће бити све више, не види се прст пред оком.

Такође, после главне раскрснице код Пере Велимировића, наредних око 800 метара расвета не ради. Заиста треба реаговати пре него дође до неке трагедије.

Како су за наш лист рекли из ЈКП "Јавно осветљење", инвеститор пројекта, односно Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу дужна је да обезбеди расвету.

- Они тренутно изводе радове на потезу од Улице Пере Велимировића до раскрснице са Топчидерском и Пионирском улицом, а следећа фаза је наставак исте деонице све до Хиподрома - кажу у овом предузећу.

- Независно од тога да ли су радове завршили, Дирекција је дужна да се придржава издатих услова ЈКП "Јавно осветљење". За све време радова, као и након завршетка, мора се водити рачуна да сваки део постојећих саобраћајница (које се налазе у непосредној близини зоне планираних радова) мора у сваком тренутку бити адекватно осветљен. О наведеном их је ЈКП "Јавно осветљење" обавештавало више пута током претходних година, а први пут 2019. По завршетку радова на реконстукцији, и окончања поступка примопредаје, "Јавно осветљење" ће преузети обавезу одржавања.

РАДОВИ УНЕДОГЛЕД

РЕКОНСТРУКЦИЈА Булевара патријарха Павла отегла се унедоглед, а још увек нема тачних назнака када би други део комплетно могао да буде пуштен за саобраћај. Остало је да се уграде трамвајске шине, али већ неколико месеци на градилишту нема радника нити машина.

Такође, мајстори чисте део од Топчидера до Моста на Ади, који би требало да буде готов током наредне године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

Људи највише памте Срећне људе, а ја од те улоге нисам зарадио НИШТА