ЗАСИЈАО ЧИТАВ БРАНКОВ МОСТ: Промењена јавна расвета на фреквентном прелазу између старог и новог дела града

Ш. М.

07. 12. 2022. у 08:30

РЕКОНСТРУКЦИЈА бетонског дела Бранковог моста је завршена, а постављено је и 15 нових стубова јавне расвете.

ЗАСИЈАО ЧИТАВ БРАНКОВ МОСТ: Промењена јавна расвета на фреквентном прелазу између старог и новог дела града

Бранков мост, Фото И. Маринковић

Даље уређење челичног дела мостовске конструкције и комплетна санација очекује се наредне године.

Замена дотрајалих стубова расвете почела је 24. новембра, али није узроковала веће гужве на мосту него што је то уобичајено за ову саобраћајницу, пошто су за аутомобиле биле проходне и жуте траке.

- Пошто су нам стручњаци дали налог да уклонимо стару расвету са Бранковог моста, одмах смо приступили радовима - истакао је градски менаџер Мирослав Чучковић.

- Имамо 29 стубова јавне расвете и они се налазе на две мостовске конструкције, јер је Бранков мост сачињен и од бетона и од челика. Челични део који је над реком, имао је 14 стубова, а део од тржног центра "Ушће" до самог челичног има 15 стубова.

Последња реконструкција Бранковог моста вредна 210 милиона динара трајала је годину дана и завршена је у јуну 2018. године. Челичне конструкције биле су у лошем стању, а ојачане су са 350 тона новог челика.

- Комплетно смо заменили расвету на бетонској конструкцији и сада је безбедан низ за све учеснике у саобраћају - каже Чучковић.

- Челични део је уклоњен, с обзиром на то да је корозија нагризла и једну и другу мостовску конструкцију, ту спојницу која је држала постоље за тај стуб, па смо све стубове и постоља склонили. Битно је да кошава у протеклом периоду није могли да нанесе штету, пре свега стубовима, да се неки од њих не откачи, удари неког пролазника или падне на аутомобил.

Постављена је светлосна сигнализација, обезбеђена осветљеност челичног дела моста, а бетонски део је у потпуности замењен.

- У тих 14 дана ми смо планирали да све што је на бетонским постољима средимо, а на челику склонимо - напомиње градски менаџер.

- Челична конструкција није могла да се ради у овом делу године зато што антикорозна заштита која мора да се постави не може да се суши кад су магловити дани, када је велика влажност.

МАШИНЕ ИДУ НА ОБОД ГРАДА

ГРАДСКИ менаџер је нагласио да су јуче завршени путарски радови у Улици партизанске авијације на Бежанијској коси, као и да се они у центру града неће спроводити од 15. децембра до 7. јануара.

- Селимо машине на ободне делове града - каже Чучковић.

- Радићемо у Малој Моштаници, Барајеву, реконструкцију комплетне водоводне мреже у Шангају, завршетак батајничке петље. Све оно што не оптерећује центар престонице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну