БОДУ ОЧИ ИЗБЛЕДЕЛИ ПЕШАЧКИ ПРЕЛАЗИ: "Путевима Београда" стигло 256 захтева грађана због ознака на саобраћајницама

Ј. Г. П.

05. 12. 2022. у 14:13

БЕОГРАЂАНИ неретко на "Беоком сервису" подносе пријаве због избледелих ознака на коловозима или предлажу њихово обележавање тамо где их нема.

БОДУ ОЧИ ИЗБЛЕДЕЛИ ПЕШАЧКИ ПРЕЛАЗИ: Путевима Београда стигло 256 захтева грађана због ознака на саобраћајницама

Фото П. Милошевић

Углавном указују на "испране" пешачке прелазе, док у последње време траже и исцртавање разделне линије у Браничевској улици у Градској општини Врачар, која је реконструкцијом асфалта "избрисана". Од почетка године на адресу ЈП "Путеви Београда" стигло је 256 оваквих захтева.

Како кажу у овом јавном предузећу, захтеви грађана стижу свакодневно, а најчешће се односе управо на обнављање "зебри".

- На основу Решења за техничко регулисање саобраћаја које издаје Секретаријат за саобраћај, обележавају се ознаке на путу. Када се то ради први пут, исцртава их извођач радова ЈКП "Београд пут" на основу уговора са Секретаријатом. Након тога, предају се на редовно одржавање ЈП "Путеви Београда" и одржавају се по основу уговора које ово предузеће има са извођачима радова - рекли су у ЈП "Путеви Београда".

Грађани очекују освежење, Фото П. Милошевић

Када се захтеви односе на обележавање ознака на путевима тамо где их нема, кажу, надлежан је Секретаријат за саобраћај, који подносиоцу доставља одговор о даљој процедури.

Према речима грађана, Браничевска улица веома је прометна, а како је у неком делу двосмерна, разделна линија је неопходна.

Надлежни из ЈП "Путеви Београда" рекли су за "Новости" да су издали налог извођачу радова за обнављање хоризонталне саобраћајне сигнализације у овој улици, али рок зависи од динамике радова извођача, временских прилика, као и расположиве механизације.

ЗАХТЕВ

НАДЗОРНИ орган ЈП "Путеви Београда" изласком на терен утврђује да ли је конкретан захтев за освежење "зебре" оправдан. Уколико јесте, ово предузеће издаје налог извођачима радова да обнове ознаке у складу са уговорима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

Безбедност у саобраћају као значајан елемент одрживе мобилности и ЕСГ стандарда