ОПШТИНА У УЛОЗИ ДЕДА МРАЗА: На локалу се и ове зиме организује подела празничних поклона за најмлађе

А. В. В.

27. 11. 2022. у 12:00

ПРЕСТОНИЧКЕ општине и ове зиме обрадоваће своје најмлађе грађане новогодишњим пакетићима!

ОПШТИНА У УЛОЗИ ДЕДА МРАЗА: На локалу се и ове зиме организује подела празничних поклона за најмлађе

Фото: Н. Живановић

Пријаве за слатке поклоне у неколико локалних самоуправа су почеле, у неким су приведене крају, а остале тек треба да објаве податке о аплицирању и узрасту малишана којима ће бити додељени бесплатни дарови. Тако ће најмлађи Београђани ове зиме имати дупли пакетић јер ће осим од Општине моћи да рачунају и на ваучере које ће сваком детету до 18 година доделити Град Београд.

Градске општине Стари град, Сурчин, Вождовац, Раковица, Палилула и Чукарица за празнике спремају доделу слатких пакетића. Пријава је за вождовачке малишане завршена претходне седмице, а новогодишње поклоне добиће деца до седам година.

- Иако се пријава завршила, на поклоне од Општине моћи ће да рачунају и родитељи беба који се роде до краја ове године, који ће моћи да поднесу захтев накнадно - кажу за "Новости" у Општини Вождовац. - У плану је да додела новогодишњих пакетића буде одржана последње недеље децембра.

На Старом граду деца узраста до 15 година добиће од Општине бесплатне пакетиће. Пријава је почела почетком ове недеље и трајаће све до 16. децембра у услужном центру Општине сваког радног дана од 8.00 до 20.00.

- Могућност пријаве имају сви родитељи или старатељи са пребивалиштем на територији Старог града који поседују картицу "Стари град мисли на тебе", као и родитеље деце која похађају основну школу или предшколску установу на територији општине - истичу у ГО Стари град. - Деца узраста до 15 година имају право пријаве само уколико су ученици основне школе.

Општина Палилула ове зиме обрадоваће најмлађе до седам година слатким пакетићима, а пријава још није почела. Из ГО Раковица за "Новости" кажу да је планирана, али да још није утврђено када и где ће се они делити. Такође, подсећају да је ГО Раковица сваке године организовала поделу новогодишњих пакетића 1. јануара током трајања акције "Улица отвореног срца" на Видиковцу.

Најмлађе Чукаричане ће такође обрадовати Општина, и то дупло - осим божићних пакетића биће уприличене и дечје представе после Нове године у Тетру на Брду 2, 3, 4. и 5. јануара, где ће малишанима Божић Бата уручити пакетиће.

- Слатке пакетиће добиће деца рођена од 1.1.2016. до 31.12.2021. године - наводе у овој општини. - Захтев за пакетић радитељи могу поднети на писарници Општине до 9. децембра, а ваучер моћи ће да преузму на шалтерима Општине од 20. до 30. децембра.

СУРЧИН У АКЦИЈИ ПРВИ ПУТ

ГРАДСКА општина Сурчин први пут ће ове године обрадовати своје најмлађе грађане новогодишњим пакетићима. Поклоне ће добити око 5.000 малишана рођених у периоду од 2012. до 15. новембра 2022. године. Пријаве су првобитно трајале до 15. новембра, али су продужене, па ће заинтересовани родитељи захтеве за слатке поклоне моћи да поднесу најкасније до 30. новембра, до 15.00.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

СКУПШТИНА Србије завршила је данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 21:52

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

ПРЕМА НАРОДНОМ ВЕРОВАЊУ СВЕТИ САВА ЈЕ ОВДЕ НАПРАВИО ЧУДО: Мештани и данас верују у моћ лековитог извора