ЗБОГ ШЉУНКАРЕ НЕМА ПРОЛАЗА ДО ЧАМАЦА: Водни и грађевински инспектори наложили забрану рада и надзор објекта

А. З. Клисурић

18. 11. 2022. у 10:15

ГРАЂАНИ и власници пловила која су усидрена на Дунаву у близини Батајничког друма већ скоро две године не могу да приђу реци, јер им власник шљункаре која се ту налази не допушта да прођу.

ЗБОГ ШЉУНКАРЕ НЕМА ПРОЛАЗА ДО ЧАМАЦА: Водни и грађевински инспектори наложили забрану рада и надзор објекта

Фото Приватна архива

Грађани су покушали да се договоре са њим, али након неуспеха, на адресе надлежних служби почеле су да стижу њихове пријаве. Ово је отворило "пандорину кутију", па је власник од водног инспектора добио и решење о забрани обављања овог посла. Међутим, како тврде грађани, шљункара ради и даље.

Према причи власника пловила за "Новости", већи проблеми почели су пре две године, када је власник шљункаре изградио неколико објеката и блокирао пут. У намери да онемогући пролазак чамџијама, поставио је рампу и истоварао шљунак на пут. Власници тврде да је имао и неколико паса који су изуједали пет власника пловила.

Ово је један од пролаза који служи да се стигне до реке, а на Дунаву је усидрено око 50 бродића и чамаца.

- Тај пролаз ка реци користи се већ неколико деценија - испричали су нам власници пловила. - Слали смо дописе и Граду и општини Земун, и добили смо одговоре да су надлежни излазили на терен и закључили да шљункара ради нелегално. Међутим, нама је најважније да он омогући пролаз ка бродићима.

Фото Приватна архива

Овим поводом грађани су неколико пута протестовали.

- Наша пловила су регистрована, али упркос томе, не можемо да дођемо до њих - кажу власници. - Једино што ми желимо је да нам се омогући пролаз.

По пријави грађана, на терен су излазили и надлежни из Секретаријата за инспекцијски надзор и комуникацију. На адресу Водне инспекције стигао је велики број поднесака, а по изласку на терен донето је "решење о забрани обављања делатности до прибављања водних аката".

- У наредном периоду наши инспектори обављаће инспекцијски надзор, како би се утврдило да ли је власник шљункаре поступио у складу са оним што му је наложено - рекли су "Новостима" у надлежном Секретаријату. - Што се тиче рампе која је постављена, грађевински инспектор је такође изашао на терен и направио записник. Овим поводом је инспекцијски надзор у току.

ОПШТИНА ЖЕЛИ ДА ПОМОГНЕ

ИАКО овај проблем није у надлежности ГО Земун, председник општине Гаврило Ковачевић састао се са власницима пловила и власником шљункаре, али договор није постигнут.

- Делује ми да би овај проблем могао лако да се реши када би две стране биле конструктивне. Иако ми нисмо надлежни, спремни смо да им помогнемо уколико желе да се састану, продискутују о проблему и нађу решење - рекао је председник ГО Земун Гаврило Ковачевић.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

Коментари (2)

ЕНГЛЕСКА ОДЛЕПИЛА ЗА СРБИНОМ: Милан Тарот распаметио Британију због ЕУРО 2024! Он је наследник Нострадамуса!