КАДА ПОРАСТЕМ, БИЋУ ПОЛИЦАЈАЦ: На Калемегдану организовано дружење припадника МУП-а и малишана

А. З. К.

29. 09. 2022. у 09:15

ОБАВЕШТЕЊЕ "ОВО је полиција", уз сирене мотора и аутомобила које користе припадници МУП-а, одјекивало је јуче Калемегданом.

КАДА ПОРАСТЕМ, БИЋУ ПОЛИЦАЈАЦ: На Калемегдану организовано дружење припадника МУП-а и малишана

Малишани су имали прилике да се провозају полицијским мотоциклима, Фото П. Милошевић

За воланима су седели малишани из предшколских установа са Старог града а њихови весели, узбуђени гласови одјекивали су Доњим градом...

Дружење деце са полицијом организовала је Полицијска управа за град Београд са идејом да се малишани упознају са полицајцима и стекну слику о њима као особама којима се могу обратити у невољи. Кроз ову акцију промовисан је и нови концепт "Полиција у заједници" коју спровде припадници МУП-а на Старом граду.

Калемегдан су јуче испунили редови малишана који су желели да уђу у возила, притисну сирену, седну на мотор, помазе коње и псе и поразговарају са полицајцима. Кроз игру и забаву представили су им се припадници бригаде интервентне полиције, ватрогасци, саобраћајци и показали им своју опрему, али и одговарали на сва питања и недоумице предшколаца у вези са овим занимањем.

Ова акција под називом "Дечји дани" организована је у сарадњи са предшколским установама са Старог града.

- Поверење се гради од малих ногу, зато смо обилазили предшколске установе и деци, на другачији начин, представили полицијски позив и указали им да смо ту да им помогнемо и да их заштитимо - рекао је јуче за "Новости" координатор за рад полиције у заједници ПС Стари град Небојша Ђукановић.

Упознавање са радом полиције уродило је плодом, јер је велики број дечака и девојчица јуче по изласку из аутомобила закључио да би то могао да буде њихов професионални избор у будућности. Неки од њих одушевљени су ватрогасцима па им је жеља да "цревом гасе ватру кад порасту". Пси и коњи привукли су им пажњу па су ове животиње јуче била атракција, а чекали су у редовима да би их помазили.

Осим деце, у овом несвакидашњем дружењу уживали су и полицајци, што се видело по њиховом великом ангажовању и спремности на разговор и дружење са њима.

- Стари град је централна општина Београда кроз коју пролази велики број наших грађана, али и туриста и овај начин рада полиције изузетно је значајан. Полицајци који раде у заједници у оквиру редовних активности су у сталној комуникацији са грађанима и локалном самоуправом и с њима заједно раде на безбедности - закључила је млађи официр полиције Тамара Ћопић.

БЕЗБЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ

ОСИМ припадника МУП-а, предшколци су јуче били у прилици и да науче нешто о безбедности у саобраћају. За њих је организован програм у ком им је објашњено како да се понашају на отвореном. Учили су како да безбедно пређу улицу на пешачком прелазу. Агенција је ове године припремила и бојанку кроз коју ће деца учити како да буду безбедни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)

ЉУБАВ КОЈА ТРАЈЕ СКОРО ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ: Лепа супруга глумца Ненада Окановића (ФОТО)