ТРЕЋИ ПОЗИВ ЗА ГРАДЊУ МРЕЖЕ ДО 20. СЕПТЕМБРА: Јавни тендер за постављање канализације у Котежу, Крњачи и Борчи поново продужен

Б. БОРИСАВЉЕВИЋ

12. 08. 2022. у 11:30

ДОМАЋИНСТВА на левој обали Дунава, мораће још да причекају да буду прикључена на канализациону мрежу.

ТРЕЋИ ПОЗИВ ЗА  ГРАДЊУ МРЕЖЕ  ДО 20. СЕПТЕМБРА: Јавни тендер за постављање канализације у Котежу, Крњачи и Борчи поново продужен

Фото: Д. Миловановић

Тендер за пројектовање и градњу примарне и секундарне фекалне канализације у насељима Котеж, Крњача и Борча, који расписује Европска инвестициона банка (ЕИБ) је продужен трећи пут, а нови рок за пријаве је 20. септембар.

Иначе, у фебруару ове године су почели радови на изградњи пет километара секундарне канализационе мреже са 450 кућних прикључака за део насеља Крњача, које финансира Град. Завршена ја изградња више од седам километара секундарне канализационе мреже у блоку Браће Марић у насељу Крњача и гради се канализациона црпна станица "Крњача два".

Први пут је јавни позив за читаво подручје расписан у марту, а рок за пријаву извођача је био 14. јун. Међутим, најпре је продужен до 14. јула, а потом и до 16. августа.

Планирано да дужина мреже буде 80 километара, на површини од 700 хектара. Изградња канализације на левој обали Дунава, коштаће 55 милиона евра од којих ће, на основу уговора потписаног са Градом, Европска инвестиоциона банка обезбедити 35 милиона евра, а остатак 20 милиона евра намириће се из градског буџета.

ПРИКЉУЧАК НА 60 РАТА?

УГОВОРОМ о финансирању обезбеђена је изградња комплетних кућних прикључака, тако да у улицама где се буде градила вакуумска канализација домаћинства неће имати финансијске издатке нити за набавку нити за уградњу потребне опреме - рекао је својевремено Горан Весић, бивши заменик градоначелника. - По завршетку изградње, корисници ће са надлежним јавним комуналним предузећем уговорити услуге одвођења отпадних вода према важећим градским одлукама, али ће плаћање прикључка бити омогућено на 60 рата.

Пројекат ће обухватити градњу система за прикупљање отпадних вода у насељу Крњача, који ће бити подељен на пет сервисних зона са прикључцима за корисничку подршку, реконструкцију канализационе пумпне станице Котеж, као и изградњу главне канализације, од црпне станице Котеж до постојеће на Зрењанинском путу. Такође, у плану су и сређивање канализационе пумпне станица Борча и градња главне канализације, од црпне станице Борча до већ постојеће на Зрењанинском путу.

Систем за сакупљање отпадних вода у одређеним зонама ће, због карактеристика терена бити пројектован и изграђен конвенционалном технологијом, а у осталим, по избору понуђача, технологијом вакуумске или гравитационе канализације.

Како је пре пар месеци најавио Горан Весић, тадашњи заменик градоначелника, фекална канализациона мрежа ће се градити комбинованим системом - гравитациона и вакуумска.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ Милановић одговорио Пленковићу - Неке ствари почнете да радите на време или их не радите

"КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ" Милановић одговорио Пленковићу - "Неке ствари почнете да радите на време или их не радите"

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић рекао је данас да је касно за промену изборног закона у БиХ јер су избори за неколико седмица, додајући да против учествовања хрватских војника у мисији ЕУФОР-а у тој земљи „постоји организовани отпор предвођен Немачком“.

24. 09. 2022. у 15:58

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (0)

У ЗЕМУНСКОЈ НЕЋЕ ЕГИПАТСКУ УЛИЦУ: Више од 400 житеља дуж саобраћајнице у Новом Београду против нове адресе