БЕСПЛАТНО ДО ДИПЛОМЕ КУВАРА ЗА 9 МЕСЕЦИ: Студентски центар "Београд" акредитован за јединствен образовни програм

Б. Борисављевић

25. 07. 2022. у 12:33

СТУДЕНТСКИ центар "Београд" организује бесплатну обуку за куваре по програму који је акредитован од Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

БЕСПЛАТНО ДО ДИПЛОМЕ КУВАРА ЗА 9 МЕСЕЦИ: Студентски центар Београд акредитован за јединствен образовни програм

СЦ "Београд" обучава младе кадрове, Фото Н. Живановић

Полазници, после девет месеци, стичу сертификат признат од државне Агенције за квалификацију, а акценат је стављен на практичну наставу. Осим у студентским, они ће бити оспособљени за рад у другим ресторанима, хотелима, на броду.

Према речима Владимира Цвијовића, заменика директора СЦ "Београд", обука се односи на припрему, сервирање и декорисање јела. Сврха програма је обезбеђивање квалификованих радника у кухињама, на нивоу трогодишњег образовања, који ће бити оспособљени да одмах по добијању дипломе почну да раде.

- Програм представља комбинацију теоријске наставе и практичне обуке у реалном радном окружењу - наводи Цвијовић.

- Полазници ће, током обуке, провести 80 одсто времена у кухињама студентских ресторана на часовима практичне наставе. Теоријску наставу ће имати два дана недељено у блоковима од по једну или две недеље. У складу са могућностима полазника, предвиђена је целодневна настава, у трајању од шест сати у блоковима од 90 минута, с три паузе.

Практичан рад полазника водиће инструктори који су запослени у кухињама ресторана Студентског центра.

СЦ "Београд" обучава младе кадрове, Фото Н. Живановић

Цвијовић истиче да све више постоји потражња за добро обученим куварима, што им даје и одличну перспективу за запослење и добру зараду. Наставним планом је предвиђено 978 часова наставе, у групама од пет до 20 полазника.

- Кандидати ће учити о различитим врстама кухиња и спремања јела, пријему, обради, паковању и складиштењу намирница, врстама намирница и начинима обраде, зачинима и њиховим комбинацијима, начин припреме хране, технике потребне за кување до професионалног нивоа - каже Цвијовић.

- Такође, и вештине коришћења одговарајуће опреме, средстава и прибора за рад, како да декоришу и презентују припремљену храну, чувају готову храну, одржавају хигијену и познавање и примена HACCP стандарда.
Кандидати пријаве могу послати до 15. септембра.

ЈЕЛОВНИК

У ОКВИРУ СЦ "Београд" налази се седам производних и исто толико дистрибутивних ресторана. Дневно се припреми око 25.000 оброка, од којих је између 14.000 и 15.000 за ручак. Јеловник састављају заједно управници ресторана, нутриционисти и студенти, и углавном се мења сезонски, али често и месечно, како би оно што је тренутно у понуди било и на тањиру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.

11. 12. 2025. у 16:22

Коментари (0)

ЧИТАВ ГРАД У АУСТРИЈИ ОСТАО ЗАТЕЧЕН ЗБОГ СРБА: Ево шта су урадиле делије (ВИДЕО)