НАСТАВЉА СЕ АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА У БЕОГРАДУ: Грађани нису у опасности због употребе препарата

Танјуг

04. 07. 2022. у 12:45

ЕКИПЕ Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП "Градска чистоћа" настављају спровођење акција сузбијања одраслих форми комараца на територији Београда уређајима са земље.

НАСТАВЉА СЕ АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА У БЕОГРАДУ: Грађани нису у опасности због употребе препарата

Фото Танјуг

Тако ће данас од 18.30 сати до поноћи вршити сузбијање комараца на локацијама Ковилово, Јабучки и Глогоњски рит, језеро Велико блато, Овчански себеш, Рева, Дунавац, Бесни фок, Врбовско, Прелив, Широка греда-Падинска скела, Дунавски насип од Панчевачког моста ка Малом рају, Мали рај.

Такође, сузбијање комараца вршиће и на локацијама Азилантски центар, Дунавски насип од Панчевачког моста ка Црвенки, Јојкићев дунавац, пут ка Старој Борчи, обала Дунава, Котеж, Грга Андријановић, Борча, Борча греда, Стара Борча, Борча преток, Попова бара, Овча, Пут за Овчу, Падинска скела, Мали Збег, Браћа Марић и Партизански блок.

Како је саопштено из "Градске чистоће", препарат који екипе тог предузећа користе за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа.

То, додаје се, значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Фото Беоинфо

На суграђане се апелује да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција.

Суграђани сваког радног дана од седам до 15 сати могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800–000807 или путем електронске поште на адресу екологија@градскацистоца.рс

БОНУС ВИДЕО:

Руси навијају као један: Косово је срце Србије!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ: Луксуз који је непревазиђен, употпуњен невероватном природом и у потпуној интими зелених брдашца Бодрума