ГРАД ЋЕ ЗАТРАЖИТИ МИЛИОНСКЕ КАЗНЕ: По пријави грађана почело чишћење сметлишта на Булевару ослобођења

А. З. К.

24. 05. 2022. у 08:51

У ПРОТЕКЛИХ неколико месеци у Београду је уклоњено око 100 дивљих депонија. У оквиру акције "Проблем мање" јуче су радници ЈКП "Градска чистоћа" уклањали депонију на Булевару ослобођења на Вождовцу, коју су надлежнима пријавили грађани.

ГРАД ЋЕ ЗАТРАЖИТИ МИЛИОНСКЕ КАЗНЕ: По пријави грађана почело чишћење сметлишта на Булевару ослобођења

Фото Беоинфо

Како би се спречило овакво понашање, челници Града инсистирају да се уведу драстичније новчане казне, али и да се прати пут грађевинског отпада.

Уколико све буде било по плану, радници би чишћење ове локације требали да заврше данас до краја дана.

Заменик градоначелника обишао је јуче ову локацију и рекао да су ово сметлиште направили несавесни грађани, а да се последице оваквог понашања виде широм града.

- Када уклонимо неку депонију немамо гаранцију да се за неколико месеци неће створити нова. У том случају поново трошимо паре из буџета - рекао је Весић. - Тражимо да казне буду најмање милион динара, и да се онима који поново бацају смеће одузме возило. Такође, инсистирамо на томе да се код добијања употребне дозволе од инвеститора тражи доказ о кретању грађевинског отпада. Тако ћемо решити највећи проблем "дивљег" отпада, а самим тим и штедети паре које можемо да уложимо у друге ствари које су важне за чистоћу града. Председница општине Вождовац Ивана Томић Илић апеловала је на грађане да пријављују сметлишта, како би локална самоуправа могла да реагује. - На овом месту ће вероватно на предлог заменика градоначелника бити изграђен парк, што овај, а и сваки део Вождовца заслужује - рекла је Ивана Томић Илић.

ВЕЛИКИ ПОСАО У ВУКА ВРЧЕВИЋА

ПОЧЕТКОМ месеца радници четири јавна комунална предузећа чистили су депонију у Улици Вука Врчевића испод Панчевачког моста. Ова локација последњи пут је очишћена прошле године у јулу, а тада су постављене бетонске баријере које су требале да спрече камионе да истоварају отпад. Нажалост, ни ово није помогло да део испод моста не буде сметлиште.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САЗНАЈЕМО! Вест коју је Вучић заборавио да саопшти: 100.000 људи који су добили ваучере од 5.000, добиће још 10.000 динара