ПОЧЕЛО ЗАЦЕВЉЕЊЕ ПАРИПОВЦА: Депонија испод надвожњака у Трговачкој улици у Жаркову више не постоји

С. В.

19. 05. 2022. у 12:20

ДЕПОНИЈА испод надвожњака у Трговачкој улици у чукаричком насељу Жарково, где је смеће пливало у фекалним водама потока Париповац, а смрад се ширио целим насељем, коначно више не постоји.

ПОЧЕЛО ЗАЦЕВЉЕЊЕ ПАРИПОВЦА: Депонија испод надвожњака у Трговачкој улици у Жаркову више не постоји

Фото: Приватна архива

Екипе ЈКП "Београд воде" почеле су да копају канал за зацевљење овог жарковачког језера. Нема више ни оближњег нехигијенског насеља, одакле су спроведени нелегални канализациони прикључци ка потоку, због чега је и био загађен.

Комуналне екипе одавде су неколико пута односиле гомиле ђубрета, али узалуд. Не прође ни неколико дана од акције чишћења, а смеће опет преплави Париповац. Станари околних зграда из Улице Драге Спасић негодовали су и жалили се надлежнима. Највеће "заслуге" за стварање ђубришта имале су ромске породице, које су око оближњег нехигијенског насеље од трошних картонских кућа годинама довлачиле и одлагале секундарне сировине.

Њихов проблем је сада решен, уверава заменик градоначелника Горан Весић.

СМРАД И ЗИМИ

НЕСНОСНИ смрад смећа које се "купа" у фекалијама ширио се и зими. Савесни станари из нових зграда над потоком неколико пута су се сами организовали и чистили ову депонију. Али, као и посао комуналаца, и њихов је био узалудан.

- Пре два месеца очистили смо део депоније - каже Весић. - Тада сам дао налог да се поток зацеви и да се покупе нелегални прикључци на канализацију, како се више не би стварало фекално језеро и како се не би ширили непријатни мириси. Урадили смо пројекат, а ГО Чукарица је раселила неколико породица које су се ту нелегално населиле. ЈКП "Београд воде" почело је копање канала за зацевљење језера. Радови су почели када смо урадили све у складу са законом.

Фекалне воде су исушене, смеће је покупљено, а грађевинске машине су поравнале земљу испод надвожњака.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОКОСИО ПЕШАКА, ПА ПОБЕГАО: Бахати возач налетео на младића (27) на тротоару у улици Браће Јерковић, хитна га превезла у Ургентни центар