ПАРКИЋ НА БЕЛИМ ВОДАМА ПРАВО РУГЛО: Простор око чесме на игралишту у чукаричком насељу затрпан смећем, канали запушени, шири се смрад

А. В. В.

10. 05. 2022. у 06:47

ВОДА која се претворила у жабокречину, запушени одводи и канали пуни нагомиланог ђубрета.

ПАРКИЋ НА БЕЛИМ ВОДАМА ПРАВО РУГЛО: Простор око чесме на игралишту у чукаричком насељу затрпан смећем, канали запушени, шири се смрад

Фото: Printskrin

Ово је слика коју житељи чукаричког насеља Беле воде свакодневно виде у паркићу око чувене чесме у Водоводској улици. Овај потез годинама је на мети несавесних грађана који смеће остављају ван канти, а ни надлежни не навраћају тако често на простор дечјег игралишта како би га редовно одржавали. Из Општине Чукарица најављују акцију чишћења у наредном периоду.

- Парк и простор око чесме у Водоводској улици на Чукарици је на иницијативу општине више пута уређиван - кажу за "Новости" у Општини Чукарица.

- Велика акција чишћења спроведена је и у оквиру малих радова, али, нажалост, због нагомиланог отпада који су оставили несавесни грађани, одводни канали поново су запушени. Такође, како смо утврдили, вода из чесме је протеклих дана у јачем млазу отицала и сливала се ван канала.

Фото: Printskrin

Како најављују у овој општини, ГО Чукарица је поново покренула акцију уређења овог простора и обратила се ЈКП "Београдски водовод и канализација" како би се постојећи одводни канали комплетно прочистили, а вода адекватно протицала.

- Акција ће бити спроведена у најскоријем року, уследиће и уклањање отпада и нечистоћа, а потом и косидба зеленила око чесме - наглашавају из Општине Чукарица.

- Апелујемо на грађане да не одлажу отпад и смеће у одводне канале, како не би дошло до изливања воде по парку и зеленој површини.

Ругло око чесме у Водовској улици највише смета станарима из оближњих зграда и кућа, до чијих прозора долазе непријатни мириси из одовода пуних смећа.

- Није ово од јуче, стално нам је вода у фонтани уместо прозирне "обојена" у зелено и пуна је флаша и другог смећа које се ту наталожи - причају нам незадовољни грађани са Белих вода.

- Поред тога, сада се и вода из извора излива ван канала.

Фото: Printskrin

Житељи овог чукаричког насеља кажу и да се неретко они лате метле како би бар део паркића који се наслања на њихово двориште очистили од смећа и немара. Вода која извире овде није за пиће, али је некада била. Драгоцена течност извире из пет млазница, док је шеста служила фонтани која је сада запуштена.

ГРАФИТИ

ПОРЕД зашушених одвода и нагомиланог смећа, простор око чесме не може да се похвали ни чистим зидовима. Бетонски простор изнад извора и око чесме "красе" графити исписани црвеним, црним и белим бојама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИМА МЕСТА ЗА ТУНИС: Уколико трагате за другачијом дестинацијом за летовање, предлажемо Тунис