ПРЕГЛЕДАЋЕ СВАКИ МЕТАР: Тужилаштво дало налог да надлежне службе започну претрагу изгорелог тржног центра у Обреновцу

Г. НОВАКОВИЋ

08. 12. 2021. у 07:52

КАКО дани одмичу тако су све црње слутње породица две жене, које се воде као нестале у пожару који је до темеља сравнио некадашњу кинеску робну кућу у Обреновцу.

ПРЕГЛЕДАЋЕ СВАКИ МЕТАР: Тужилаштво дало налог да надлежне службе започну претрагу изгорелог тржног центра у Обреновцу

Фото: И. Маринковић

Најближи Валентине Л. и Светлане П., упркос хладноћи, шести дан у агонији чекају информације испред згаришта. А тамо, у Улици Милоша Обреновића, багери рашчишћавају терен, како би коначно могао да се обави полицијски увиђај.

Како смо сазнали, случај ватрене стихије из Основног јавног тужилаштва у Обреновцу прешао је у надлежност Вишег јавног тужилаштва у Београду. Ова правосудна институција дала је налог да се рашчисти место стравичног догађаја да би могао да се обави увиђај, потврђено је за "Новости". Пре два дана почели су радови, чим је стигао налог.

- Издато је наређење да може да се почне са чишћењем објекта и потрагом за несталима, тако да смо у понедељак у преподневним часовима почели са тим послом - рекао је заменик председника Општине Обреновац Милош Станојевић.

- Прво је почело сређивање у околини објекта, како би припадници МУП могли да приступе.

Фото Принтскрин РТВ МАГ

Од јуче ујутру, на згаришту је неколико машина и камиона. Тешка механизација је ангажована како би се у што краћем року сазнале информације о судбини несталих жена - раднице Валентине Л. и муштерије Светлане П.

Како смо сазнали од мештана, од четвртка по подне, када је пожар угашен, присутне су полицијске и ватрогасне снаге, које обезбеђују место трагедије.

- Видимо да се интензивно ради на рашчишћавању, али нико не спомиње да су жртве пожара пронађене - каже нам један од угоститеља из локала који се налази недалеко од изгорелог тржног центра.

- Иако пада снег, и данас су ту багери и теретни камиони, који односе шут. И увече су по једно полицијско и ватрогасно возило ту да дежурају.

Милош Стојановић, Фото Принтскрин РТВ МАГ

Иначе, саобраћај се у главној обреновачкој улици повремено обуставља. И данас од 8.00 биће затворена Милоша Обреновића, како би камиони несметано приступили објекту и да машине не би оштетиле друге учеснике у саобраћају.

Како наводе надлежни, тешко је предвидети колико ће дана увиђај да траје. Сваки метар биће прегледан, како би се пронашла тела настрадалих и да би се открио узрок ватрене стихије.

ПОЖАР У БЕЛОМ ПОТОКУ

У ВАТРЕНОј стихији, која је јуче око 10.20 избила у подавалском насељу Бели Поток, повређених није било. Пламен је букнуо у кући Слободана С. (77) у Улици Васе Чарапића 98, у којој је живео сам. Наводно, он је упалио шпорет и отишао до продавнице. Када се вратио, видео је да кућа гори.

Ватрогасне екипе брзо су по позиву стигле на место пожара и локализовале га. У борби са ватром учестововало је 13 ватрогасаца у четири камиона.

Полиција је обавила увиђај. С. Б. М.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)