ДЕПОНИЈА И ПОСЛЕ ЧИШЋЕЊА: Житељи Кумодрашке и Браће Јерковић негодују због гомилања смећа

А. В. В.

30. 11. 2021. у 07:52

ОГРОМНА депонија смећа на потезу између Кумодрашке и Улице браће Јерковић не престаје да задаје муке житељима овог дела Вождовца!

ДЕПОНИЈА И ПОСЛЕ ЧИШЋЕЊА: Житељи Кумодрашке и Браће Јерковић негодују због гомилања смећа

Фото приватна архива

Иако екипе ЈКП "Градска чистоћа" повремено наврате и уредно очисте парцелу на којој се таложи гомила ђубрета, сметлиште се убрзо поново направи. Станари поменутих, али и околних улица, негодују нарочито јер овај проблем "није од јуче" и зато што му се никако не назире крај, али зато брдо смећа са својих тераса, како кажу, виде одлично.

Како су за "Новости" рекли у Комуналној инспекцији Градске општине Вождовац, они у последње време нису добијале жалбе грађана поводом депоније на делу између Кумодрашке и Улице браће Јерковић.

- Имамо случај више од пола године у вези са локацијом прекопута, где су непознати починиоци истоварали камионе, када је била укључена и комунална милиција - наводе у овој општини.

- Кажњавамо кад затекнемо особу, односно када имамо информацију о особи која је ту насипала. До сада нисмо кажњавали никога, јер нисмо имали никаква сазнања. Ово што се сада дешава, вероватно је у ноћним сатима када ми нисмо активни. У радно време инспекције нисмо затекли никог ко је тако нешто радио.

С друге стране, револтирани станари овог дела Вождовца негодују јер се депонија упорно обнавља, па тако да, уместо да по изласку на терасе удахну свеж ваздух, осете несносан мирис који се шири са сметлишта.

- Депоније само ничу! Неколико пута видели смо и камионе који су истоварали грађевински отпад - у даху нам причају станари.

- Осим тога, у близини живи и неколико ромских породица које ту такође одлажу смеће. Екипе ЈКП "Градска чистоћа" повремено дођу и очисте површину на којој се направи сметлиште, али узалуд. Гомила се убрзо поново направи.

С обзиром на то да је реч о дугогодишњем проблему, на наше питање да ли општина има неко коначно решење како би дивља депонија у овом делу града коначно престала да се ствара из комуналне инспекције ГО Вождовац кратко су одговорили:

- Што се тиче налажења решења, ми можемо само да санкционишемо.

ПРИВАТНЕ ПАРЦЕЛЕ

НАШ лист је о комуналном проблему становника Вождовца писао неколико пута пре пола године. Како су тада за "Новости" истакли у комуналној инспекцији, њихов круг деловања ограничава то што су парцеле на којима се налази депонија у приватном власништву.

Власници парцела такође су небројно пута алармирали надлежне на постојање овог проблема, али до решења није дошло, док се гомила само увећавала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)