ПОСАО ГОТОВ 1. НОВЕМБРА: Трају радови на уклапању Кружног вождовачког пута са Саве Машковића

С. Б. М.

25. 10. 2021. у 06:47

ИАКО је било најављено да ће радови на уклапању Кружног пута и Улице војводе Степе, односно Саве Машковића бити готови средином октобра, то се није догодило. Радови касне, улица је раскопана, а суграђани из насеља Степа Степановић и даље споредним улицама обилазе радове. У Дирекцији за градско грађевинско земљиште, кажу да ће возила овај правац моћи да користе од 1. новембра. С друге стране, у рекордном року завршена је веза која спаја насеље са Улицом војводе Степе, где су путари у петак стављали други слој асфалта.

ПОСАО ГОТОВ 1. НОВЕМБРА: Трају радови на уклапању Кружног вождовачког пута са Саве Машковића

Део вождовачког Кружног пута / Фото И. Маринковић

Одговор на питање шта је успорило радове на проширењу деонице од насеља до раскрснице са Саве Машковића још чекамо. Дирекција је обећала становницима насеља Степа Степановић да ће цео посао бити завршен до половине месеца. По стању на терену, пре краја октобра радови неће бити готови. Уклапање обухвата изградњу око 100 метара саобраћајнице са по две саобраћајне траке по смеру, које ће се саобраћајном сигнализацијом улити у постојећу трасу кружног пута поред насеља Степа Степановић и даље ка Кумодрашкој улици.

- Надамо се да ће брзо да заврше посао. Све се превише одужило. Ипак, ваљда ћемо одахнути кад из насеља у две траке будемо могли да стигнемо и до Војводе Степе и даље до Булевара ослобођења и Црнотравске - наводи један од станара Степе.

Мање од месец дана било је потребно путарима да обележе трасу 130 метара пута између кружног тока у насељу Степа Степановић ка Улици војводе Степе, пробију пут кроз живицу и наспу га туцаником, асфалтирају. Али је зато дуже од пет година трајала борба становника овог насеља да га добију, а кочила је бирократија. Нова саобраћајница дуга је 130 метара, ширина коловоза је седам метара, има две саобраћајне траке, обостране тротоаре. Уговор за изградњу ове саобраћајне везе са израдом техничке документације потписан је у септембру 2019. године. Од тада, рокови за почетак градње су неколико пута померани. Четири квадрата земљишта која припадају Републици, а која су дата на коришћење ЈКП "Зеленило Београд", требало је административно пренети у власништво Града. Управо је тај пренос ометао почетак радова.

Насеље Степа

ВЕЗА БОРСКА - ПЕТЉА ЛАСТА

Ширење Кружног пута после вишегодишње борбе станара насеља омогућиће бољу везу ка улицама Војводе Степе и Црнотравској. Цео потез од Црнотравске преко Саве Машковића и до улаза у Степу реконструише се на основу пројекта Борска - Петља "Ласта", који предвиђа проширење Борске улице са једне стране, а с друге изградњу саобраћајнице која ће повезати Браће Јерковић са ауто-путем.

ЛИНИЈЕ 18, 25 И 25П НА СТАРОЈ ТРАСИ

ПОСЛЕ скоро петомесечне паузе, аутобуске линије 18, 25 и 25П ће поново имати стајалишта у Улици браће Јерковић. До измене трасе градског превоза дошло је због мењања комплетне водоводне и канализационе инсталације, као и асфалта, у дужини од 800 метара, на делу од Дарвинове до Улице Пиве Караматијевића.

Иако су радови требало да буду завршени до краја августа, радници ЈКП "Београдски водовод и канализација" су тек прошле седмице завршили сав посао на замени цеви. Реконструкција улице задала је многобројне проблеме житељима ове улице, а огорчени грађани више пута су упозоравали да на терену готово да и нема нема радника на терену и тражили објашњење зашто окончање радова касни скоро два месеца. (Б. Б.)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)