"ГРАЂАНЕ НИКАД НЕЋЕМО ОСТАВИТИ НА ЦЕДИЛУ": Горан Весић уручио кључеве за привремено становање станарима "Видовданске" (ФОТО)

Новости онлајн

13. 08. 2021. у 13:08

ЗАМЕНИК градоначелника Горан Весић уручио је данас кључеве станова за привремено становање станарима урушене зграде у Видовданској улици на Врачару. 

ГРАЂАНЕ НИКАД НЕЋЕМО ОСТАВИТИ НА ЦЕДИЛУ: Горан Весић уручио кључеве за привремено становање станарима Видовданске (ФОТО)

ФОТО: Град Београд

Примопредаји у Старом двору присуствовала је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и председник Општине Врачар Милан Недељковић.

Весић је подсетио да се пре мање од месец дана урушила зграда у Видовданској због неодговорности инвеститора.


–Тада сам станарима обећао да их Град неће оставити на цедилу. Одмах су смештени у хотел Славија, а од наредне среде ће моћи да се уселе у станове у власништву Града Београда. Ти станови су привремени и у њима ће станари из Видовданске моћи да живе док им се не изгради нова зграда на истој локацији – навео је Весић.

Он је указао да је ово први пример да грађани и Град заједно могу да решавају овакве проблеме.

–Нажалост било је примера у прошлости када Град није стајао иза својих суграђана, попут случаја из Дубљанске улице. Ти људи од 2008. године нису у својим становима, препуштени да се сами боре са приватним инвеститором – указао је заменик градоначелника.

Подсетио је да је свим станарима из Видовданске, Центар за социјални рад уручио по 300.000 динара помоћи, тј. онолико колико је закон дозволио.

–Због овог случаја иницирали смо измену Закона о планирању и изградњи која би све који граде приморала да имају полису одговорности према трећим лицима. Имамо уверавања да ће ова измена од септембра бити део закона. Такође смо тражили да се уведе одговорност и за физичка лица која врше надзор, јер и они имају одговорност за дешавања у Видовданској улици – закључио је Весић.

Новица Станимировић, станар и управник урушене зграде у Видовданској захвалио се заменику градоначелника и надлежнима у Градској управи на брзом решавању њиховог проблема.

–Омогућено да уђемо у сасвим пристојне и лепе станове, које ћемо користити у наредних годину или две, и под екстремно повољним условима – указао је Станимировић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)