БАЗЕНИ ЧЕКАЈУ ИНВЕСТИТОРЕ: Имовински-правни односи онемогућили уређење купалишта у Барајеву

Г. НОВАКОВИЋ

28. 07. 2021. у 07:52

НАЈАВА да ће наредне године почети изградња чак пет нових базена на територији четири градске општине навела је житеље Барајева на коментаре да градска управа уместо да уложи део новца за реконструкцију постојећих базена у срцу ове општине, планира нове објекте тамо где их већ има.

БАЗЕНИ ЧЕКАЈУ  ИНВЕСТИТОРЕ: Имовински-правни односи онемогућили уређење купалишта у Барајеву

Фото Архива

На друштвеним мрежама део њих отворено је исказао незадовољство.

- А зашто не реновирате базен у Барајеву, који годинама не ради, него само у Београду - отворено пита Верослава М. на "Фејсбуку".

- И Барајево је градска општина, и ми имамо децу која би желела да имају бар тај један базен. То је мала инвестиција, јер базен већ постоји.

За председника ГО Барајево Слободана Адамовића, није новост ова врста огорчења. Са њом се, каже, бори већ три године, откад је преузео "команду" на локалу. Воља овог руководства постоји, али су спречени на сваком кораку који су предузели.

- У центру општине пре око петнаестак година отворени су мањи базени - каже Адамовић. -

Они су извесно време били у функцији, али њихово девастирање допринело је томе да се затворе. Када сам постао председник, покушали смо да кроз приватно-јавно партнерство поново омогућимо њихов рад. Други начин не би био могућ, јер би Општина морала да оснује посебно предузеће.

Према Адамовићевим речима, нерешени имовинско-правни односи осујетили су намеру.

Испоставило се да базени нису укњижени. У Катастру непокретности је писало да је та локација ливада, па су челници у старту били онемогућени да граде.

- Прошле године израдили смо пројекат изведеног стања и исправно укњижили локацију.

Сада тражимо инвеститоре, али чини ми се да су због короне сви у страху да се упусте у посао - искрен је председник ГО Барајево.

МОДЕРНО Будући изглед спортског комплекса, Фото Архива

Ипак, градња спортске хале у насељу Гај, која је у току, у другој фази радова предвиђа велике отворене и затворене базене. Како Адамовић открива, ускоро ће бити расписан тендер за пројекат, а онда ће се Општина обратити Граду за финансијску помоћ, како идеја не би остала неостварена.

Подсетимо, заменик градоначелника Горан Весић најавио је да ће идуће године Београђани добити још пет отворених базена, и то крај спортске хале "Александар Николић" и у Борчи, један у Јужном булевару на Врачару, у Земуну и у Лазаревцу. Градња ове врсте прва је у Београду после више од пола века.

САМОФИНАНСИРАЊЕ СПОРТСКОГ ЦЕНТРА

ПРЕМА Адамовићевим речима, у оквиру прве фазе изградње спортске хале, планирано је седам пословних простора, који ће бити издавани да би се новоосновани Спортски центар "Барајево" самофинансирао.

После друге фазе и базена, идеја је да се изграде смештајни капацитети.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)