ЛЕГИТИМИШУ ПУТНИКА АКО НАСРНЕ НА КОНТРОЛОРА: Из фирме "Кенткарт" објашњавају правила о обезбеђењу њихових запослених

Ј. ДИНЧИЋ

26. 07. 2021. у 07:35

УВОЂЕЊЕМ приватног обезбеђења у возилима јавног градског превоза постигнут је главни циљ да контролор свој посао може да обавља неометано, што раније није био случај.

ЛЕГИТИМИШУ ПУТНИКА АКО НАСРНЕ НА КОНТРОЛОРА: Из фирме Кенткарт објашњавају правила о обезбеђењу њихових запослених

Фото Д. Миловановић

Како кажу у компанији "Кенткарт" која се бави наплатом карата у возилима ГСП, приватно обезбеђење може у случају физичког напада на контролора да легитимише путника ради даљег процесуирања у виду кривичне пријаве која ће због тога бити поднета, али немају право да их легитимишу у сврху издавања прекршајног налога, тачније када контролор издаје казну због непоседовања карте за вожњу.

Како је појаснио директор "Кенткарта" Вељко Влаховић, само контролор може путнику да затражи документа уколико не поседује валидну карту за превоз.

- Правила којих припадници обезбеђења морају да се придржавају дефинисана су Законом о приватном обезбеђењу, који је донела Влада Србије - објасио је Влаховић.

- У Београду се од почетка године догодило више од 50 физичких напада на контролоре у возилима јавног превоза, од чега 12 са тежим последицама, зато смо били принуђени да ангажујемо обезбеђење које ће контролорима омогућити несметан рад у смислу пружања заштите и спречавања физичких напада на њих током обављања посла.

Како је навео, позитивна страна је и то што ће обезбеђење својим присуством у возилима јавног превоза, где се често дешавају разни други инциденти попут џепарења и слично, предупредити такве ситуације. Додао је и да је ово нека врста пробног периода где је предвиђено да буде ангажовано до 30 припадника приватног обезбеђења, додајући да је њихов број тренутно око 15 и да су искуства позитивна.

Вељко Влаховић, Фото Танјуг

Градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић каже да је став градског правобранилаштва и тог секретаријата да лиценцирани припадници приватног обезбеђења могу да буду у возилима јавног градског превоза заједно са контролорима и да делују превентивно за спречавање инцидентних ситуација.

- Ангажовање лиценцираних припадника приватног обезбеђења није у супротности са јавним уговором и законом, на приватном партнеру је да процени у ком обиму ће користити помоћ приватног обезбеђења - додао је Васиљевић.

- Битно је само да припадници тог обезбеђења поступају у складу са законом.

Према подацима надлажног секретаријата, од почетка продаје за јул до 12. јула је продато 133.610 електронских месечних карата. У прошлој години продато је укупно 146.659 електронских месечних карата за јул (у овај број улазе и маркице које су куповане од половине месеца). Куповина допуна за неперсонализоване картице у првих 12 дана јула 2021. године износила је 47,58 милиона динара. Број валидација неперсонализованих картица првих 12 дана јула скочио је за скоро 34 одсто у односу на исти период прошле године.

ПРИМЕРИ ОД АМЕРИКЕ ДО ЕВРОПЕ

ПРЕМА речима Влаховића, обезбеђење које прати контролоре постоји у Америци у градовима широм ове земље.

Приватни "безбедњаци" прате и контролоре у Швајцарској, што лако може да се провери на сајтовима њихових предузећа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)