СВЕЧАНОСТИ ТРАЈУ 11 ДАНА: У организацији општине Гроцка биће одржана 53. традиционална манифестација

Ј. Д.

22. 07. 2021. у 06:47

ПОСЛЕ годину дана паузе Грочанска чаршија ове године по 53. пут биће домаћин традиционалне манифестације "Грочанске свечаности", која ће се одржати од 23. јула до 2. августа.

СВЕЧАНОСТИ ТРАЈУ 11 ДАНА: У организацији општине Гроцка биће одржана 53. традиционална манифестација

Фото Н. Фифић

Током 11 дана, колико је планирано да траје програм, водиће се борбе на неколико такмичарских фронтова, у спортском риболову, малом фудбалу, одбојци на песку, кошарци, шаху, али и гађању глинених голубова.

Свечано отварање манифестације предвиђено је у четвртак, 29. јула, традиционалним дефилеом и наступима културно-уметничких друштава у Грочанској чаршији, са почетком у 18.30. У петак, 30. јула у "Грочанској чаршији" на отварању овогодишње ликовне колоније наступаће бенд Ana&The Changes са почетком од 21.00.

Од петка, 31. јула до понедељка 2. августа, на Дунавском кеју посетиоце очекују концерти великих естрадних звезда. У петак, 31. јула од 21.00 наступа певачица Наташа Беквалац. Првог дана августа концерт ће одржати "Магла бенд" са почетком од 21.00, док се традиционално манифестација завршава 2. августа такмичењем у кувању рибље чорбе "Златни котлић Дунава" од 18.00, након чега следи проглашење победника и концерт певача Адила Максутовићa на Дунавском кеју са почетком од 21.00.

АРХАНГЕЛ ФЕСТ

Грочанским свечаностима претходиће одржавање мото-рок "Архангел" феста на Дунавском кеју у Гроцкој. Највеће звезде овогодишњег феста су групе Texas Flood и Rainmaker који наступају 23. јула од 20 часова, док ће 24. јула од 18 часова наступати групе "Гемблерс", "Мегадет трибјут", "Пророк" и "Ју група".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)