ХУЛИГАНСКИ "ПИР" У ВРТИЋИМА: Обданишта "Горица" и "Бајка" на Чукарици стално на мети вандала (ФОТО)

Б.Б.

22. 06. 2021. у 12:14

ВРТИћИ на Чукарици су поново на мети хулигана. Протеклог викенда упали су у двориште обданишта "Горица" у Сремчици полупали љуљашке, клацкалице, оставили празне флаше од алкохола за собом...Недељу дана пре тога, опустишили су вртић "Бајка". И тако готово годину и по дана. Иако полиција брзо реагује, руке су им везане, јер су у питању малолетници.

ХУЛИГАНСКИ ПИР У ВРТИЋИМА: Обданишта Горица и Бајка на Чукарици стално на мети вандала (ФОТО)

Уништен мобилијар

Према речима Биљане Гајић, директорке Предшколске установе на Чукарици, двориште је заклоњено са улице, тако да се не види. Она истиче да најчешће долазе викендом, дивљају, руше, уништавају справе за игру деце. Материјална штета је огромна, а један "пир" хулигана кошта и по 500.000 динара.

- Док је трајало ванредно стање, ниједном нису упали у двориште - истиче Гајић. - на вртићу "бајка" смо недавно санирали кров, а они се попну, оставе гомилу смећа, фотографишу се и објављују на друштвеним мрежама. Општина Чукарица ће нам помоћи и поставити заштитну мрежу. Велику помоћ имамо и оде Града, који стално обнавља оно што је уништено.

Гајић наводи да полиција брзо реагује, али како су у питању малолетна лица нема простора за њихову надлежност. Полицијска патрола је, током једног викенад, дежурала целе ноћи у вртићу, како би на лицу места привела починиоце. Али, упали су малолетници. Поводом најновијег хулиганског уништавања мобилијара у овим вртићима, на "Фејсбуку" се огалсио и Славко гак, секретар за образовање и дечију заштиту.

- Викендом рушимо оно што тешком муком пре тога обнављамо и градимо за наше најмлађе - напсиао је Гак. - И не, камере нити алармни системи у овим случајевима вандализма не помажу јер, полиција која одлично ради свој посао и у најкраћем року увек изађе на терен затекне малолетнике! Ово је на нама! На нама као родитељима који увек морамо знати где су нам деца, с ким и шта раде и васпитавати их...Хајде да почнемо са тим још данас! Због деце.

Од почетка године, Секретаријат за образовање и дечију заштиту, је предшколским установама одбрио 260 милиона динара за текуће поправке у одржавању објеката и опреме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)