ГРАДСКА ЧИСТОЋА АПЕЛОВАЛА НА ГРАЂАНЕ: Омогућите нашим екипама несметан рад, препарати за сузбијање комараца су безбедни по здравље

Novosti online

17. 06. 2021. у 22:52

ЈАВНО -комунално предузеће (ЈКП) "Градска чистоћа" упутило је данас апел свим грађанима.

ГРАДСКА ЧИСТОЋА АПЕЛОВАЛА НА ГРАЂАНЕ: Омогућите нашим екипама несметан рад, препарати за сузбијање комараца су безбедни по здравље

Фото: Г. Шљивић

 Наиме, они су истакли да је преперат који радници користе за запрашивање комараца са земље безбедан по здравље људи и животиња и да грађани не треба да страхују.

- Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција -  навела је ЈКП Градска чистоћа.

Поједини медији јавили су раније да су грађани претходних дана нападали и гађали камењем екипе "Градске чистоће" које су запрашивале комарце са земље из страха да је тај препарат штетан по здравље.

"Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравлје лјуди и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удалје од места где се третман спроводи и да затворе прозоре", додаје се.

"Градска чистоћа" најавила је да ће наставити акцију сузбијања комараца уређајима са земље у Обреновцу и околним местима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

КАКАВ ЧОВЕК! Ђоковић са два сата закашњења дошао на четвртфинале Ролан Гароса и - победио упркос бруци судије!