RECIKLIRAJ ZA GAVRILA: Humanitarna akcija za pomoć teško bolesnom dečaku, kome je neophodna najskuplja terapija na svetu (FOTO)

A. V. V.

19. 05. 2021. u 18:30

HUMANITARNU akciju "Recikliraj za život" pokrenula je GO Savski venac u saradnji sa JKP "Gradska čistoća" u osnovnim školama na teritoriji ove opštine.

РЕЦИКЛИРАЈ ЗА ГАВРИЛА: Хуманитарна акција за помоћ тешко болесном дечаку, коме је неопходна најскупља терапија на свету (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Sva prikupljena sredstva biće uplaćena na račun za lečenje dečaka Gavrila Đurđevića iz Kragujevca, koji boluje od teške bolesti - spinalne mišićne atrofije. U subotu, 22. maja, stanovnici ove lokalne samouprave moći će od 8.00 do 16.00 sati da donesu reciklabile iz svog doma.

Ova akcija održavaće se u OŠ "Vojvoda Mišić", OŠ "Radojka Lakić", OŠ "Isidora Sekulić", OŠ "Stefan Nemanja", OŠ "Petar Petrović Njegoš" i OŠ "Vojvoda Radomir Putnik". Kako je saopšteno iz GO Savski venac, cilj je da se plastika, papir i limenke recikliraju i pretvore u novac, koji se prosleđuje na račun malog Gavrila.

- Tako se na praktičnom primeru pokazuje da plastične flaše, stare novine, limenke papir i drugi reciklabili nisu otpad, već roba i "skriveni novac". JKP "Gradska čistoća" će prikupljeni reciklabil transportovati, razvrstati, premeriti i potom otkupiti od porodice Đurđević. Gavrilo bi, zahvaljujući solidarnosti i angažovanju građana Savskog venca, praktično "zaradio" neophodni novac za najskuplji lek na svetu koji za njega znači šansu za normalan život - navodi se u saopštenju.

Gradska opština Savski venac i JKP Gradska čistoća pozivaju građane sa teritorije ove lokalne samouprave da se priključe akciji, izdvajaju reciklabile od ostalog komunalnog otpada koji stvaraju u svom domaćinstvu. Zatim da prošetaju do dvorišta obrazovnih ustanova i donesu sakupljeni reciklabil koji će donirati kao poklon malom Gavrilu.

VIDOVIĆ: DAJEMO PRIMER DECI

OVOM akcijom želimo da se kroz reciklažu udružimo i motivišemo jedni druge i podstaknemo na solidarnost. Cilj nam je da decu učimo da nije svaki otpad smeće, već da se razvrstavanjem dobijaju resursi, odnosno roba i time razvijemo njihovu svest o bitnosti recikliranja i zaštite životne sredine - rekao je predsednik opštine Miloš Vidović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)