ŽELEZNIK USKORO DOBIJA I CENTAR ZA RECIKLAŽU: U industrijskom delu čukaričkog naselja planirana gradnja novog objekta

G. N.

06. 05. 2021. u 08:51

CENTAR za reciklažu d.o.o. Beograd, uputio je zahtev Sekretarijatu za zaštitu životne sredine da odluči o potrebi procene uticaja na okolinu postrojenja za upravljanje neopasnim otpadom na području gradske opštine Čukarica.

ЖЕЛЕЗНИК УСКОРО ДОБИЈА И ЦЕНТАР  ЗА РЕЦИКЛАЖУ: У индустријском делу чукаричког насеља планирана градња новог објекта

Foto V. N.

Konkretno, skladištenje i tretman ovakve vrste otpada planiran je u industrijskom delu naselja Železnik, u Ulici Tome Buše. Javnost ima mogućnost uvida u zahtev do 12. maja.

DNEVNI KAPACITET 50 TONA SMEĆA

- Prosečne količine otpada u postrojenju variraće shodno nabavci otpada, uslovima tržišta i potrebama kupaca. Maksimalni planirani dnevni kapacitet skladišta za prijem neopasnog smeća je 50 tona. Očekivana godišnja količina otpada je 15.000 tona - piše u dokumentaciji dostavljenoj Sekretarijatu za zaštitu životne sredine.

Magistralna saobraćajnica Beograd - Lazarevac je od postrojenja udaljena oko tri kilometara. Sa jugoistočne strane opasana je industrijskim objektima fabrike "Ivo Lola Ribar", dok se severozapadno nalazi Mašinska škola. 

- Pri obavljanju delatnosti neće dolaziti do pojave otpadnih voda, kao ni do emisije štetnih materija - garantuju nosioci projekta.

Kako stoji u tekstu zahteva upućenom sekretarijatu, fokus će biti na odvajanju metalnog i nemetalnog otpada, dok će se papir i karton razvrstavati prema onome šta traže kupci.

Samo će auto-gume biti preuzimane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024