DA BEOGRAD BUDE ZELENIJI: Na sednici prestoničke skupštine uskoro tri predloga za zdraviju sredinu

S. B. M.

21. 04. 2021. u 08:38

PREMA najavi gradonačelnika Zorana Radojičića, odbornike uskoro očekuje donošenje tri ključna dokumenta za "zeleniju prestonicu".

ДА БЕОГРАД БУДЕ ЗЕЛЕНИЈИ: На седници престоничке скупштине ускоро три предлога за здравију средину

Foto: Arhiva "Novosti"

To su Predlog plana kvaliteta vazduha u gradu Beogradu za period 2021-2030, zatim Predlog akcionog plana za "Zeleni grad" i Predlog akcionog plana za održivu klimu i energiju. Ova tri dokumenta trasiraće ekološku sliku grada za period od deset godina.

Siguran je kako kaže, da će Beograd realizacijom pomenutih planova uspeti vremenom da uđe i u finale takmičenja za laskavu titulu "Zelena prestonica Evrope".

- Beograd je dobio status kandidata u okviru takmičenja za "Zelenu prestonicu Evrope 2023", čime je ušao u uži izbor sa još 15 evropskih gradova. Moja je inicijativa bila da se Beograd drugi put kandiduje za ovu prestižnu nagradu. Veliki je novac potreban za realizovanje ekoloških projekata, ali važno je da smo deo ovog procesa takmičenja. Na ovaj način podižemo svest o značaju rešavanja ekoloških problema - naveo je gradonačelnik.

Radojičić je pojasnio da se u procesu kandidature prati 12 parametara kojima se procenjuje napredak, kao ni da nijedan od njih nije moguće unaprediti preko noći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)