PRETNJA SAMOUBISTVOM STOPIRALA RUŠENJE: Detalji drame na Lekinom brdu, nadležni poručuju - ovo je privremeno (FOTO)

M. STANOJKOVIĆ

13. 04. 2021. u 23:17

IZVOĐAČ nelegalnih radova na zgradi u Ulici Đorđa Kratovca 22 na Lekinom brdu uspeo je danas pre podne da spreči rušenje pretnjom da će skočiti sa zgrade.

ПРЕТЊА САМОУБИСТВОМ СТОПИРАЛА РУШЕЊЕ: Детаљи драме на Лекином брду, надлежни поручују - ово је привремено (ФОТО)

Foto: M. Anđela

Posle tri sata na terenu u pratnji policije, inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove odustali su od zakazanog uklanjanja nelegalno izvedenih radova, uz navode da su odustali samo trenutno.

Radnici "Beograd puta" zatvorili su oko 10.00 ulicu kako bi rušenje moglo da se sprovede. Međutim, izvođači radovi stigli su na teren pre inspekcije, kamionom zagradili ulaz u zgradu, a jedan od njih popeo se na vrh ove nedovršene višespratnice preteći da će da skoči ukoliko rušenje počne. Pregovora sa muškarcem, koji je ceo sat sedeo na samoj ivici ploče, da bi potom, nastavio da šeta po njoj, nije ni bilo. Policiji i inspekciji trebalo je oko tri sata da procene rizik, pa su nešto posle 13.00 odlučile da se povuku i potpišu zapisnik o odlaganju rušenja, bar zasad. Nakon toga, ulicu su otvorili za saobraćaj i policija se sa inspekcijom povukla sa lokacije.

- Postupak građevinske inspekcije u vezi pomenutog objekta se nastavlja - navode u nadležnom Sekretarijatu. - U trenutku kada se steknu svi neophodni uslovi za bezbedno izvršenje rešenja građevinskog inspektora, a uz koordinisan rad sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, uklanjanje nelegalno izvedenih radova biće sprovedeno.

Inspekcija je čak 11 puta postavljala traku sa obaveštenjem da je gradilište zatvoreno, ali ju je investitor svaki put skidao i bacao u kontejner. Slučaj ove nelegalne gradnje završio je u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu.

ZIDAO SUPROTNO DOZVOLI

KAKO su nam ranije rekli u Sekretarijatu za inspekcijske poslove, nadzorom je utvrđeno da je izgrađeni objekat u suprotnosti sa građevinskom dozvolom i izdatim lokacijskim uslovima.

Doneto je rešenje kojim se investitoru naređuje obustava i uklanjanje radova. Podneta je i krivična prijava protiv investitora Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, kao i dopuna krivične prijave.

Predstavnici izvođača radova nisu želeli da komentarišu zbog čega su se odlučili na ovakav potez, samo su nezvanično, kazali da inspekcija nema uslova da sprovede rušenje.

Komšije koje su kivne što se njihov kraj ruži višespratnicama koje odudaraju od tipskih kuća, juče su posmatrale da li će se bahatom investitoru stati na put. Zasad gradske službe u tome nisu uspele.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije