DOSTA NAM JE HLEBA, IGARA I BAJKI: Slavko Gak poručio Đilasu - roditeljima zbog vašeg nezakonitog uvećanja isplaćujemo 35 miliona evra!

B. B.

10. 04. 2021. u 21:23

GRADSKI sekretar za obrazovanje i dečiju zatitu Slavko Gak oglasio se povodom današnjih Đilasovih izajava.

ДОСТА НАМ ЈЕ ХЛЕБА, ИГАРА И  БАЈКИ: Славко Гак поручио Ђиласу - родитељима због вашег незаконитог увећања исплаћујемо 35 милиона евра!

Foto "Tanjug"

Naime, on je na predstavljanju svoje stranke rekao da će svako dete imati garantovano mesto u vrtiću koje roditelj neće plaćati.

Tim povodom Gak mu je uzvratio:

- Dajte narodu hleba, igara i Đilasovih bajki, siže je Plana za Beograd SSP-a koji je danas predstavljen.

Da rezimiramo, sve što Đilas danas “prodaje” kao nekakav plan za Beograd, mogao je da realizuje dok je bio gradonačelnik.

A nije. Nije zato što je bio zauzet naplaćivanjem vrtića roditeljima više nego što je trebalo zbog čega danas vraćamo roditeljima više od tri milijarde dinara na ime tužbi.

Nije Đilas imao ni roditelje ni decu u fokusu dok se grčevito držao fotelje. Nije ih video od želje da se obogati. Da jeste, ne bi gradio nebezbedne škole za 100 dana koje smo morali da popravljamo čim je odveo kamere pred kojima se slikao. Nije Đilas imao želju da pomogne roditeljima da svako dete ima svoje mesto u vrtiću. Da jeste, ne bi obuhvat dece predškolskim obrazovanjem za vreme njegovog mandata bio 45 odsto.

Danas smo, bivši i najgori gradonačelniče u istoriji Beograda obezbedili mesto u vrtićima za 73 odsto dece uzrasta od jedne do šest godina, koja žive u Beogradu. To vam je za oko 33.000 dece u vrtićima više. To vam je 33.000 razloga zašto ne moramo više da slušamo bajke. Hleb i igre nam više nisu dovoljni. Želimo više, želimo bolji standard, želimo investicije u obrazovanju, želimo sve ono što kao građani ovog grada zaslužujemo. Pošto su vaše bajke prošlost, danas je obrazovanje na mestu koje zaslužuje, u vrhu prioriteta Grada Beograda - poručio je Gak.

Inače, na ime tužbi za nezakonito uvećanje cene vrtića za vreme mandata Đilasa, Grad je do sada isplatio 3,6 milijardi dinara. Očekuje se da će poslednji roditelj biti obeštećen do kraja godine. Ukupno za pet godina iz gradske kase će biti plaćeno roditeljima na ime tužbi oko 35 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

Jovana1

10.04.2021. 21:51

Подршка господину Славку Гаку. Потпуно је у праву.Ђиласовим непромишљеним делом , о незаконитом подизању цене вртића у Београду, градска каса на име тужби уплатиће око 35 милиона евра обештећеним родитељима! Његова обећања су само бајке!

Biljana M

10.04.2021. 22:35

Kakav paradoks, Djilas koji je nezakonito podigao cenu vrtica, roditelji tuzili drzavu i ova vlast im placa obestecenje, prodaje pricu kako ce vrtici biti besplatni. Ovo je stvarno cist bezobrazluk doticnog.

Nevena

10.04.2021. 22:45

Narod isuvise dobro poznaje Djilasa, da bi mogao da mu poveruje. Jednom izgubljeno poverenje vise ne moze da se povrati. On je svoje kopacke davno trebao da okaci o klin i da se batali politike.

Ivana

10.04.2021. 23:26

Dragan Đilas je zaista prevršio svaku meru, hvala predsedniku Vučiću na svemu što radi za interes naroda i države. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite sve da građani Srbije žive bolje.

Slobodanka

11.04.2021. 13:04

Pre svega Dragan Djilas koji je nezakonito podigao cenu vrtića, roditelji tužili državu i sadašnja vlast im plaća obeštećenje. Dragan Đilas je zaista prevršio svaku meru, hvala Aleksandru Vučiću na svemu što radi za interes naroda i države.

Elena

11.04.2021. 16:01

Djilas ima plan ali za sebe, kako njemu da bude bolje i da sacuva svoje milione koje je najvecim delom pokrao od tih istih Beogradjana kojima sad nudi neki plan za posle. Treba da ga bude sramota da izadje pred njih.