DOSTA NAM JE HLEBA, IGARA I BAJKI: Slavko Gak poručio Đilasu - roditeljima zbog vašeg nezakonitog uvećanja isplaćujemo 35 miliona evra!

B. B.

10. 04. 2021. u 21:23

GRADSKI sekretar za obrazovanje i dečiju zatitu Slavko Gak oglasio se povodom današnjih Đilasovih izajava.

ДОСТА НАМ ЈЕ ХЛЕБА, ИГАРА И  БАЈКИ: Славко Гак поручио Ђиласу - родитељима због вашег незаконитог увећања исплаћујемо 35 милиона евра!

Foto "Tanjug"

Naime, on je na predstavljanju svoje stranke rekao da će svako dete imati garantovano mesto u vrtiću koje roditelj neće plaćati.

Tim povodom Gak mu je uzvratio:

- Dajte narodu hleba, igara i Đilasovih bajki, siže je Plana za Beograd SSP-a koji je danas predstavljen.

Da rezimiramo, sve što Đilas danas “prodaje” kao nekakav plan za Beograd, mogao je da realizuje dok je bio gradonačelnik.

A nije. Nije zato što je bio zauzet naplaćivanjem vrtića roditeljima više nego što je trebalo zbog čega danas vraćamo roditeljima više od tri milijarde dinara na ime tužbi.

Nije Đilas imao ni roditelje ni decu u fokusu dok se grčevito držao fotelje. Nije ih video od želje da se obogati. Da jeste, ne bi gradio nebezbedne škole za 100 dana koje smo morali da popravljamo čim je odveo kamere pred kojima se slikao. Nije Đilas imao želju da pomogne roditeljima da svako dete ima svoje mesto u vrtiću. Da jeste, ne bi obuhvat dece predškolskim obrazovanjem za vreme njegovog mandata bio 45 odsto.

Danas smo, bivši i najgori gradonačelniče u istoriji Beograda obezbedili mesto u vrtićima za 73 odsto dece uzrasta od jedne do šest godina, koja žive u Beogradu. To vam je za oko 33.000 dece u vrtićima više. To vam je 33.000 razloga zašto ne moramo više da slušamo bajke. Hleb i igre nam više nisu dovoljni. Želimo više, želimo bolji standard, želimo investicije u obrazovanju, želimo sve ono što kao građani ovog grada zaslužujemo. Pošto su vaše bajke prošlost, danas je obrazovanje na mestu koje zaslužuje, u vrhu prioriteta Grada Beograda - poručio je Gak.

Inače, na ime tužbi za nezakonito uvećanje cene vrtića za vreme mandata Đilasa, Grad je do sada isplatio 3,6 milijardi dinara. Očekuje se da će poslednji roditelj biti obeštećen do kraja godine. Ukupno za pet godina iz gradske kase će biti plaćeno roditeljima na ime tužbi oko 35 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (22)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti