POVEĆANA SMRTNOST U BEOGRADU: Broj sahrana uvećan za skoro 50 odsto u odnosu na ovo doba prošle godine

G. N.

24. 03. 2021. u 13:26

IMAJUĆI u vidu trenutnu epidemijsku situaciju, broj sahrana u Beogradu je u odnosu na isti period prošle godine, odnosno prve tri sedmice marta, uvećan za gotovo 50 odsto!

ПОВЕЋАНА СМРТНОСТ У БЕОГРАДУ: Број сахрана увећан за скоро 50 одсто у односу на ово доба прошле године

Na Novom groblju obnovu zahteva 113 obeležja / Foto M. Anđela

       Kako kažu u JKP "Pogrebene usluge", u prestonici je u proseku, u regularnim uslovima, godišnje neophodno od 4.000 do 5.000 novih grobnih mesta koje ovo preduzeće uspeva da obezbedi. Čak i u trenutnoj teškoj situaciji povećane smrtnosti, to zasada nije problem. Pored ovoga, nedavno usvojenom dopunom Odluke o uređivanju i održavanju groblja i sahranjivanju, u nadležnost JKP "Pogrebne usluge" su uključena još četiri nova groblja koje će se graditi u narednom periodu. Reč je o Bežaniji 2, Lešće 2, groblju u Batajnici i groblju u Kaluđerici.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo