OTEO PARCELU ZA PRUGU BG VOZA: Investitor uzurpirao javnu površinu površine 40 ari u blizini skretanja za aerodrom iz pravca Surčina

Š. Marović

17. 03. 2021. u 08:51

KOD skretanja na aerodrom "Nikola Tesla" iz pravca Surčina, na javnoj površini od 40 ari privatni investitor već desetak dana čisti teren!

ОТЕО ПАРЦЕЛУ ЗА ПРУГУ БГ ВОЗА: Инвеститор узурпирао јавну површину површине 40 ари у близини скретања за аеродром из правца Сурчина

Foto GO Surčin

Preko ovog placa, kada se steknu uslovi za to, trebalo bi da prođe buduća linija BG voza koja će povezati najmlađu beogradsku opštinu sa centrom grada. Opštinska inspekcija zabranila je radove.

Kako smo saznali, investitor poseduje parcelu pored uzurpirane površine od 40 ari, koju je opština kupila pre više od 15 godina kako bi tu prošao krak puta ka aerodromu. To je urađeno, a ostao je drugi deo placa, koji treba da bude iskorišćen za prolazak pruge.

- Na toj parceli, 20 metara od puta, oko 2010. godine napravljen je teren za boćanje, koji je služio za treninge lokalnog kluba - za "Novosti" priča predsednik Surčina Stevan Šuša.

- U poslednje vreme su manje aktivni, ali su sportska borišta ostala u veoma dobrom stanju. Ipak, nesavesni investitor čiji je plac do našeg, preorao je i očistio igralište.

DUŽINA 16,2 KILOMETRA

PLANOM detaljne regulacije predviđeno je da linija BG voza ka Surčinu bude duga 16,2 kilometra, od Novog Beograda, preko aerodroma do budućeg Nacionalnog stadiona.

Izgradnja pruge ne bi trebalo da iziskuje veliki novac, jer bi se većinom nalazila u ravničarskom delu prestonice. Ipak, njena realizacija je još uvek na dugom štapu.

Sada deluje kao da ovde nikada ništa nije postojalo.

Kompletno je zatrpan i odvodni kanal, koji je sakupljao svu vodu i kišnicu koja bi se sručila na ovaj deo grada. Sada bi sve otpadne vode mogle da plave obližnje placeve i bitnu saobraćajnicu, koja je veza sa aerodromom "Nikola Tesla".

- Planom detaljne regulacije predviđeno je da ovom trasom prođe linija BG voza - ističe Šuša.

- Naša inspekcija odmah je izašla na teren, donela rešenje o obustavi daljih radova. Gradska građevinska inspekcija još ne može da reaguje, jer je teren trenutno samo poravnat. Ipak, pitanje je vremena kada će radovi na ovoj lokaciji početi, a zna se kolika je vrednost ovog zemljišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)