SKADARLIJI NOVA MREŽA I ŠAHTOVI: Na potezu od česme do "Tri šešira" radi se na vodovodu i kanalizaciji

Š. Marović

10. 02. 2021. u 08:51

U SKADARSKOJ ulici, na pravcu od Skadarlijske česme do restorana "Tri šešira", trenutno se rekonstruiše kanalizaciona mreže u dužini od 70 metara i uređuje 16 revizionih silaza.

СКАДАРЛИЈИ  НОВА МРЕЖА  И ШАХТОВИ: На потезу од чесме до Три шешира ради се на водоводу и канализацији

Foto Beoinfo

 Radi se u okviru treće, poslednje faze uređenja čuvene boemske četvrti.

- Kada sledeće subote bude završen taj posao, naše kolege iz sektora kanalizacije nastavljaju radove na ugradnji kišnih slivnika i olučnih veza, sve do Ulice Strahinjića bana - ističe Vladimir Šobot iz JKP "Vodovod i kanalizacija"(BVK).

- Od sledećeg ponedeljka pridružuju im se i majstori iz vodovodne mreže, koji će raditi rekonstrukciju cevovoda u dužini od 150 metara na istom pravcu. Nakon toga, Skadarska ulica će imati kompletno novu kanalizacionu i vodovodnu mrežu, nove šahtove, propustljivost kišne kanalizacije biće mnogo bolja i neće biti problema sa pritiskom.

DRVEĆE I ULIČNA RASVETA

U trećoj fazi uređenja Skadarske ulice, od Gospodar Jevremove do Simine, biće zamenjena glavna kaldrma i trotoari, zasađeno drveće, a posetioce i goste glavnog grada dočekaće i nova ulična rasveta. Radovi na rekonstrukciji počeli su u julu 2017. godine, ali su nebrojeno puta prolongirani.

Ovo gradsko preduzeće ranije je obnovilo deo Skadarske ulice od Bulevara despota Stefana do Skadarlijske česme, te deo od Ulice cara Dušana do restorana "Tri šešira".

PROJEKAT Posle obnove voda se više neće zadržavati, Foto Beoinfo

- Preostalo je još da se završi rekonstrukcija ovog središnjeg dela, a odlučeno je da se to obavi baš sada, kada zbog pandemije i nema mnogo posetilaca - Kaže Šobot.

- Posao koji izvode naše ekipe, ukoliko ih vreme posluži, biće gotov do 15. marta.

Planirano je da kompletni radovi u okviru završne faze rekonstrukcije ovog dela

Skadarlije budu završeni polovinom maja, te da sve bude spremno za predstojeću turističku sezonu kada se očekuje znatno više posetilaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)