SABLASNO NA PUTU I STANICAMA: Bulevar Patrijarha Pavla zbog radova trenutno potpuno neosvetljen (FOTO)

A. Z. K. - S. B. M.

09. 02. 2021. u 09:34

MRAK u Bulevaru patrijarha Pavla vozačima ugrožava bezbednost!

САБЛАСНО НА ПУТУ  И СТАНИЦАМА: Булевар Патријарха Павла због радова тренутно потпуно неосветљен (ФОТО)

Foto. P. Milošević

Ulica koja se rekonstruiše već nekoliko dana nije osvetljena, a kolone kamiona, autobusa i vozila ovuda prolaze kroz pomračinu. Zbog radova na proširenju od Topčiderskog parka do Pere Velimirovića uklonjena je javna rasveta. Mračni put osvetljavaju samo okolni objekti, ali to nije dovoljno.

- Strašno je sablasno kada ovuda prolazite, a teško je i za vožnju - priča Vladan S. - Preglednost nije dobra, a kamioni jure. Uopšte se ne osećam bezbedno kada vozim na ovoj deonici.

KRAJ OVE FAZE NA PROLEĆE

TRENUTNO se radi potez od Ulice Pere Velimirovića u dužini od 1,8 kilometara. Ovaj posao trebalo bi da bude završen do proleća, što je ujedno i kraj ove faze radova. Projektovanje za narednu fazu, od Košutnjaka do Mosta na Adi, u toku je. Odmah po završetku projektovanja biće raspisan tender za izgradnju, a Grad je obezbedio sredstva. Do proleća 2022. godine "spojiće" se Most na Adi sa Bulevarom patrijarha Pavla.

Osim vozača automobila, problem imaju i vozači autobusa na liniji 3A, kao i putnici koji izlaze na stajalištima "Košutnjak", "Rasadnik" i "Patrijarha Pavla". Izlazak u mrkli mrak nimalo nije prijatan, pa neretko putnici mole nekoga da ih sačeka na stanici.

Zašto izvođač radova nije mogao da postavi duž puta neke reflektore koj bi bar koliko toliko ublažili mrak, nije jasno.


Na pitanje upućeno Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, da li je bilo žalbi na račun bezbednosti saobraćaja i kako planirajuda ovaj problem reše, ostali smo uskraćeni za odgovor.

Posao na rekonstrukciji ove saobraćajnice započet je 1. marta 2018, a skoro godinu dana trajalo je izmeštanje reke Topčiderke. Ovaj posao rade kompanije "Bauvaisen", "Energoprojekt", "Konstruktor", "Mašinokop" i druge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade