MALI: Najbolji dizajneri kreirali vagone za metro, narod bira kojom će se kompozicijom voziti

Novosti online

02. 02. 2021. u 13:13

MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali danas je, u kompaniji Alstom u Francuskoj, prisustvovao prezentaciji šest vagona beogradskog metroa, od kojih su izabrana četiri.

МАЛИ: Најбољи дизајнери креирали вагоне за метро, народ бира којом ће се композицијом возити

Foto: Novosti

Građani će, kaže ministar, uskoro će birati između četiri modela za koje se srpska delegacija opredelila.

- I građani Beograda i građani Srbije daće svoj glas do kraja godine onom dizajnu koji će na kraju biti implementiran u projekat beogradskog metroa, za model koji će Beograđane i goste prestonice voziti prvom linijom. Do kraja godine očekujemo početak radova - istakao je Mali.

Napomenuo je da je delegacija, u kojoj su, pored njega bili i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, imala priliku da sagleda prednosti i nedostatke ponuđenih modela.

- Dizajneri Alstoma su nam danas predstavili četiri alternativna dizajna za izradu beogradskog metroa. To je dizajnerski tim, najbolji na svetu. Radili su najveći broj metroa, u najviše gradova na svetu - zaključio je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba