SNEG PREKRIO PREPREKE I RUPE: Posle nedavnih padavina, mnogobrojnim sugrađanima bio neophodan dodatni oprez na delu Dušanove ulice

S. B. M.

20. 01. 2021. u 06:47

СНЕГ ПРЕКРИО ПРЕПРЕКЕ И РУПЕ: После недавних падавина, многобројним суграђанима био неопходан додатни опрез на делу Душанове улице

Foto N. Skenderija

ŠETNJA razrovanim trotoarima Dušanove, od Dubrovačke do Tadeuša Košćuška, sada je postala i opasna.

Sneg je zatrpao otvorene šahtove, preko kojih su bili bačeni kartoni ili grede, pa malom nepažnjom čovek može da se nađe u nemiloj situaciji.

ПРОБЛЕМ Суграђани морају да буду пажљиви

Foto N. Skenderija

Sneg i minus oterali su radnike sa gradilišta. Po ovom vremenu i blatu, ne može ni da se radi - mrmljaju Dorćolci i tvrde da se putare neće videti u ovoj ulici pre marta. Navikli su da gaze po blatu, zaobilaze prepreke, preskaču rupe. Ipak, sneg im je napravio veće probleme od očekivanih. Prekrio je sve potencijalne opasnosti koje bi inače sugrađani izbegli na svom putu, poput rupa i udubljenja, a najveći problem su neobezbeđeni otvori.

SKVER KAO SKADAR NA BOJANI

NI skver kod Palmotićeve nije odmakao dalje od poslednje posete reportera "Novosti", početkom decembra. Gradski zvaničnici odavno ne daju rokove za završetak ove saobraćajnice, pošto su svi probijani nanovo. Sugrađani se nadaju da će njihova ulica, ipak, dobiti kocne na trotoarima do juna.

Saobraćaj sada funkcioniše celom dužinom ulice, tramvajske šine su ponovo spojene sa šinama kod zoološkog vrta, ali služe kao parking za automobile. Iako su sredinom decembra čelnici Grada najavili da će oko 20.25 januara tramvaji biti vraćeni na staru trasu, posle jednomesečnih proba, vesti o njihovom povratku nema, a vreme tome svakako ne ide naruku. Ni stajališta javnog prevoza na ovom delu Dušanove nema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)