OČIŠĆENO KOD NOVE PASARELE: Uprkos formalnostima, radnici "Gradske čistoće" uredili prostor

J. G.

20. 12. 2020. u 13:08

ZAVRŠENI su radovi na uklanjanju divlje deponije na površini ispod vijugave pešačke pasarele koja spaja Kalemegdan i Savski kej.

ОЧИШЋЕНО КОД НОВЕ ПАСАРЕЛЕ: Упркос формалностима, радници Градске чистоће уредили простор

Foto V. Danilov

Oko 40 kubika raznovrsnog otpada uz pomoć mašina je sa ove lokacije uklonilo dvadesetak radnika JKP "Gradska čistoća". Kao što je i bilo planirano, akcija uređivanja je završena čišćenjem nekadašnjeg železničkog tunela Beton hale, potvrdili su za "Novosti" u "Čistoći".

Naš list je više puta skretao pažnju na to da se u srcu obnovljenog i uređenog dela grada nalazi deponija, a budući da se ovaj deo pasarele nalazi na parceli "Železnica Srbije", trebalo je da ga održava ovo preduzeće, ali naša redakcija od njih nikada nije dobila odgovor zašto taj prostor ne urede.

PRE Smeće u tunelu kod pasarele, Foto N. Skenderija

Na inicijativu građana i GO Stari grad, smeće su uklonili radnici "Čistoće" bez obzira na to što nisu formalno zaduženi da to učine.

- Na otpad koji je preostao od izgradnje pasarele ukazali su sugrađani, a akcija koju sprovodimo u saradnji sa "Čistoćom" je početak aktivnosti na uklanjanju sličnih deponija širom opštine - rekao je ranije predsednik Opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

Nova pasarela počela je da se koristi početkom maja, a čini se, još od otvaranja se ispod nje taloži smeće nesavesnih građana koje dosad niko nije uklanjao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)