SAD KOTEŽ IMA SVOJU PATROLU: Jedina policijska ispostava na levoj obali Dunava je u Borči, obezbeđeno prisustvo čuvara reda u naselju 24 sata

A. Z. KLISURIĆ

06. 12. 2020. u 07:46

GRAĐANI Koteža već duže vreme ne osećaju se sigurno u svom naselju, jer se jedina policijska ispostava na levoj obali Dunava nalazi u Borči.

САД КОТЕЖ ИМА СВОЈУ ПАТРОЛУ: Једина полицијска испостава на левој обали Дунава је у Борчи, обезбеђено присуство чувара реда у насељу 24 сата

Građani se osećaju zaštićenijim / Foto UG "Kotež"

Nakon nekoliko anketa i žalbi, u kojima su se građani izjasnili da se ne osećaju zaštićeno u mestu u kome žive, Udruženje građana "Kotež" poslalo je nekoliko dopisa Direkciji policije, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Gradskom SUP.

U toku prošle nedelje dodeljena im je jedna policijska patrola koja će dežurati u ovom naselju tokom celog dana.

- Tokom vanrednog stanja imali smo problem, jer je u devet zgrada neko namerno izazvao požar. Osim toga, česta su okupljanja huligana, a ima i migranata. Kada pozovemo policiju, dok stignu iz Borče treba im vremena, a do njihovog dolaska svašta može da se desi - rekla je za "Novosti" Danijela Nestorović iz UG "Kotež". - Tokom ove godine sproveli smo dve ankete u kojima je učestvovalo 750 ispitanika, od toga 92 odsto njih se izjasnilo da se ne osećaju sigurno u naselju.

Kako su nam objasnili u ovom udruženju, problem je u tome što se jedina ispostava policije za sva naselja na levoj obali Dunava nalazi u Borči, pa pripadnici MUP ne mogu da stignu tako brzo nakon što ih građani alarmiraju.

- Nekoliko desetina hiljada stanovnika stanuje u ovom delu grada, a mi imamo informaciju da u Borči radi samo 90 policajaca. Krajem novembra imali smo sastanak u policijskoj stanici "Palilula", i tada smo napravili dogovor da ćemo imati patrolu koja u je automobilu - rekla nam je Danijela Nestorović. - Oni će napuštati naselje samo u slučaju hitne intervencije, i potom će se vraćati. Na ovaj način obezbedili smo bržu intervenciju. Kako su nam rekli imaćemo i jednu interventnu jedinicu, koja će takođe obavljati kontrolu.

Kako su nam rekli u UG "Kotež", građanima će biti obezbeđena i direktna telefonska linija u policijskoj ispostavi u Borči, preko koje će Kotežani moći da obaveste policiju o neophodnoj intervenciji.

RODITELjSKA KONTROLA

RODITELjI čija deca pohađaju osnovnu školu u ovom naselju zabrinuti su za svoje mališane, pa su se građani dogovorili da organizuju roditeljsku kontrolu.

- Problem je što je policajac prisutan samo u prepodnevnoj smeni, zato su građani odlučili da dočekuju decu iz popodnevne smene. Ova kontrola trebalo bi da zaštiti decu od napasnika, pasa lutalica i nesavesnih vozača koji divljaju po ulicama. Roditelji će obavestiti nadležne ukoliko primete da je bezbednost dece ugrožena - ispričala nam je Danijela Nestorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024