NA POKLON 30 KOMPJUTERA: Srednja turistička škola dobila vrednu donaciju ambasade Koreje

B.B.

23. 11. 2020. u 12:08

U OKVIRU projekta "Zeleni računari", Srednja turistička škola u Novom Beogradu je, od ambasade Republike Koreje dobila 30 računara.

НА ПОКЛОН 30 КОМПЈУТЕРА: Средња туристичка школа добила вредну донацију амбасаде Кореје

Foto: Srednja turistička škola

Vredan poklon je uručio ambasador Če Hjong Ćan, koji je zajedno sa direktorom Dragutinom Milačićem, obišao školu i kabinete u kojima su instalirani novi računari za nastavu iz informatike i račuanrstava.

Uz zahvalnost na vrednoj donaciji, direktor je sa ambasadorom razgovarao o mogućoj saradnji i partnerstvu sa školom u opblasti turizma i hotelijerstva.

- Donacija je izuzetno značajan, obzirom da je dosadašnja računarska oprema bila stara, što je uticalo na kvalitet vežbi - rekao je Milačić. - Uvođenjem savremenije tehničke podrške stvaramo kvalitetnije uslove za praktičnu nastavu. Računari koji su povučeni iz nastave biće podeljeni učenicima, koji žive u skromnim porodičnim uslovima, kako bi mogli da prate online nastave.

Ambasador Če Hjong Ćan se zahvalio na srdačnom prijemu i pohvalio ideju o podeli kompjutera đacima slabijeg materijalnog stanja. Dogovoreno je da, po prestanku pandemije i stvaranju redovnih uslova za rad učenicima koji pokažu intersesovanje, bude omogućeno besplatno učenje korejskog jezika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri