OSNOVCI DALI NAJBOLjE IDEJE: Završen konkurs za uređenje gradskih šuma

A. Z. K.

22. 11. 2020. u 08:38

OСНОВЦИ ДАЛИ НАЈБОЉЕ ИДЕЈЕ: Завршен конкурс за уређење градских шума

Avala - promocija zaštite prirode

SEKRETARIJAT za zaštitu životne sredine u saradnji sa JP "Srbijašume" organizovao je tokom oktobra konkurs za izbor najbolje ideje za urbane šume pod nazivom "Najbolja ideja za Avalu".

Svoju ideju na adresu sekretarijata poslalo je desetoro ljudi, a predlog Ane Teofilović, učenice četvrtog razreda, imao je najviše glasova žirija.

- Sva predložena rešenja ispunila su uslove definisane konkursom, kao što su promocija zaštite prirodnog i kulturnog nasleđa, unapređenje i promocija održivog i ekološkog upravljanja urbanim šumama, promocija pozitivnog uticaja urbanih šuma na kvalitet života u gradovima - rekli su u Sekretarijatu. - Najveći broj poena imala je Ana Teofilović, učenica četvrtog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" u Vrčinu. Ideja pod nazivom "Brdo prijateljstva" Nine Manić je drugoplasirana. Treća pozicija pripala je učenicama petog razreda OŠ "Jajinci" Andrei i Nataliji Denić. Pobednicama konkursa biće uručene i vredne nagrade.

Kako su rekli u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, oni se nadaju da će ove ideje vrlo brzo biti i realizovane, a da će Grad izdvojiti sredstva za radove.

Svake godine izdvajaju se sredstva za unapređenje stanja zaštićenih područja grada Beograda, kojih u ovom trenutku ima ukupno 41 i kroz Programe upravljanja zaštićenim područjima finansira se njihova realizacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)