OSNOVCI DALI NAJBOLJE IDEJE: Završen konkurs za uređenje gradskih šuma

A. Z. K.

22. 11. 2020. u 08:38

SEKRETARIJAT za zaštitu životne sredine u saradnji sa JP "Srbijašume" organizovao je tokom oktobra konkurs za izbor najbolje ideje za urbane šume pod nazivom "Najbolja ideja za Avalu".

OСНОВЦИ ДАЛИ НАЈБОЉЕ ИДЕЈЕ: Завршен конкурс за уређење градских шума

Avala - promocija zaštite prirode

Svoju ideju na adresu sekretarijata poslalo je desetoro ljudi, a predlog Ane Teofilović, učenice četvrtog razreda, imao je najviše glasova žirija.

- Sva predložena rešenja ispunila su uslove definisane konkursom, kao što su promocija zaštite prirodnog i kulturnog nasleđa, unapređenje i promocija održivog i ekološkog upravljanja urbanim šumama, promocija pozitivnog uticaja urbanih šuma na kvalitet života u gradovima - rekli su u Sekretarijatu. - Najveći broj poena imala je Ana Teofilović, učenica četvrtog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" u Vrčinu. Ideja pod nazivom "Brdo prijateljstva" Nine Manić je drugoplasirana. Treća pozicija pripala je učenicama petog razreda OŠ "Jajinci" Andrei i Nataliji Denić. Pobednicama konkursa biće uručene i vredne nagrade.

Kako su rekli u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, oni se nadaju da će ove ideje vrlo brzo biti i realizovane, a da će Grad izdvojiti sredstva za radove.

Svake godine izdvajaju se sredstva za unapređenje stanja zaštićenih područja grada Beograda, kojih u ovom trenutku ima ukupno 41 i kroz Programe upravljanja zaštićenim područjima finansira se njihova realizacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest