NOVA STABLA OKO OSNOVNE ŠKOLE "VASA PELAGIĆ": Jedinstvena akcija "3 u 1 za naš Kotež"

A. V. V.

01. 11. 2020. u 09:18

UDRUŽENjE građana "Kotež" danas će od 11 časova organizovati akciju "3 u 1 za naš Kotež", u okviru koje će sređivati kocke u dvorištu OŠ "Vasa Pelagić", gde će zasaditi sveže sadnice, ali i urediće prostor ispred novog murala.

НОВА СТАБЛА ОКО ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ВАСА ПЕЛАГИЋ: Јединствена акција 3 у 1 за наш Котеж

Foto privatna arhiva

Predstavnici pozivaju komšije da im se pridruže u zajedničkom cilju i na ovaj način ulepšaju svoje naselje.

Iz Udruženja navode da su rešili da pomognu Osnovnoj školi "Vasa Pelagić", koja nema dovoljno finansijskih sredstava koliko im traži JKP "Zelenilo-Beograd" da bi njihovi radnici posadili novo drveće. Zato su odlučili da u okviru akcije srede šest kocaka u kojima će smestiti adekvatna stabla i cveće. Učenici će ukrašavati beton, dok će ostali biti zaduženi za sadnice.

Predstavnici Udruženja građana "Kotež" ističu da je ovo još jedna u nizu njihovih jedinstvenih akcija putem koje žele da skrenu pažnju nadležnim gradskim i opštinskim institucijama i pokažu da uređivanje površina i oplemenjivanje prostora ne predstavlja toliki novčani izdatak.

Dok traje akcija sađenja zelenila, gudački kvartet "Habanera" će prirediti pravi užitak za uši. Četiri dame će svirati poznate rok, pop i etno hitove u novoj verziji zvuka violina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)