UREĐEN PRELAZ U BLOKU 44: Počelo sređivanje sedam pothodnika na teritoriji prestonice, stručni timovi trenutno rade na sanaciji kod Sajma

S. B. M.

23. 10. 2020. u 12:26

PODZEMNI prolaz u Jurija Gagarina kod TC "Piramida" konačno je uređen posle nekoliko decenija!

УРЕЂЕН ПРЕЛАЗ У БЛОКУ 44: Почело сређивање седам потходника на територији престонице, стручни тимови тренутно раде на санацији код Сајма

Foto Ž. Knežević

Ovo je prvi od sedam pothodnika koji će biti sređeni, a majstori sada rade na uređenju prolaza kod Sajma. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je da će u njihovo sređivanje biti uloženo više od 100 miliona dinara.

- Uradili smo rekonstrukciju podzemnog prolaza u Ulici Jurija Gagarina, a sada započinje obnova onog kod Beogradskog sajma. Posle decenija nebrige Grad je odlučio da prolaze na održavanje da preduzeću "Putevi Beograda". Oni su pak prošle godine angažovali koncesionara "Digital printing center" d.o.o. na 25 godina. Gradu plaćaju koncesionu naknadu u iznosu od dva miliona evra.

Koncesija podrazumeva i instaliranje opreme za komercijalnu upotrebu u cilju kreiranja prihoda za koncesionara.

Koncesionar, osim sređenog prolaza u Jurija Gagarina i onog kod Beogradskog sajma, zadužen je za prolaze kod Palate "Albanija", na Terazijima, kod Igumanove palate, na raskrsnici Nušićeve i Dečanske ulice, zatim na Bulevaru Mihajla Pupina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)