PROGRAM U GALERIJI "PROGRES": Sećanje na žrtve i borbu tokom Drugog svetskog rata

G. N.

14. 10. 2020. u 14:42

POVODOM 75-godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, Udruženje narodne umetnosti i zanatstva Sankt-Petersburga i Lenjingradske Regije "NVO Dvorana zanata", uz pomoć Ambasade Rusije u Republici Srbiji i podršku Turističke organizacije Beograda, organizuju manifestaciju "Nadomak pobede", koja će biti održana od sutra do 1. novembra u galeriji "Progres".

ПРОГРАМ У ГАЛЕРИЈИ ПРОГРЕС: Сећање на жртве и борбу током Другог светског рата

Foto: N. Skenderija

Izložba će u 11 sati otvoriti ambasador Ruske Fedracije u Republici Srbiji, gospodin Aleksandar Bocan-Harčenko.

U programu je izložba fotografija koje prikazuju istoriju teškog ratnog vremena u periodu 1941-45. godine.

Objektivom fotoaparata su ovekovečeni artiljerci, mornari, partizani, medicinske sestre, strugari, pioniri koji su branili otadžbinu. Retki kadrovi prenose herojstvo, hrabrost i istrajnost - osobine koje su obeležile ratne godine. Biće predstavljena i izložba plakata iz vremena drugog svetskog rata. Umetnici plakatisti bili su u prvim borbenim redovima od početka do kraja rata. Tekstovi, koji su ispisani na njima su delo poznatih majstora pisane reči, kao što su Nikolaj Asejev, Demjan Bedni, Samuil Maršak, Mihail Isakovski. Izložba je pripremljena zajedno sa Državnim centralnim muzejem savremene istorije Rusije.

Na programu je i izložba fotografija iz glavne arhive grada Moskva, retki kadrovi koji su obeležili ratne godine iz perioda drugog svetskog rata. Gosti izložbe će imati priliku da se upoznaju s poznatih ratnih fotoreportera.

U okviru manifestacije biće prikazani igrani filmovi svakim danom od 13 časova, kao i ruskih dokumentarnih filmova sa tematikom drugog svetskog rata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)