U KASI 850 MILIONA VIŠE: Odbornici skupštine grada na sednici u ponedeljak usvajaju rebalans budžeta na dnevnom redu i buduće investicije

S. V.

25. 09. 2020. u 15:20

ODBORNICI Skupštine grada na predstojećoj sednici, koja je zakazana za ponedeljak u Sava centru, razmatraće predlog rebalansa budžeta, odluke o izgradnji dodatnih vrtića, kao i o planovima regulacije za levu i desnu obalu Dunava na Paliluli.

У КАСИ 850 МИЛИОНА ВИШЕ: Одборници скупштине града на седници у понедељак усвајају ребаланс буџета на дневном реду и будуће инвестиције

Foto Ž. Knežević

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao je juče da budžet Beograda, prema najnovijem rebalansu, iznosi 110 milijardi dinara, što je za oko 850 miliona dinara više u odnosu na rebalans iz aprila, kada je počela epidemija virusa korona. Prema njegovim rečima, dosadašnja socijalna davanja ostaće na istom nivou, veći deo novca predviđen je za dečju zaštitu i obrazovanje, a nastaviće se sa finansiranjem boravka svakog deteta i u privatnim i u državnim vrtićima.

- Osim toga, uz započetu gradnju šest vrtića biće doneta odluka o izgradnji još četiri, tako da će ukupno deset novih obdaništa biti izgrađeno u narednom periodu - najavio je Nikodijević. - I to, po jedan vrtić u deset opština. Tako ćemo smanjiti nedostajuće kapacitete i verujem da sa izgradnjom tih deset vrtiće više neće biti liste čekanja.

TREĆA SKUP U SAVA CENTRU

U SKLADU sa epidemiološkim preporukama, zbog sprečavanja širenja virusa korona, prestonički odbornici i ovog puta će zasedati u Sava centru. To je treći put da se sednica održava van zgrade na Trgu Nikole Pašića.

Kako je istakao, nastavljaju se investicije u putnu infrastrukturu, podsećajući da je započeta obnova Bulevara patrijarha Pavla, jedne od najvećih saobraćajnica koja treba da poveže Borsku i Crnotravsku ulicu sa Mostom na Adi. Posle toga sledi i obnova Borske i Crnotravske s ciljem da se poveća kapacitet saobraćaja.

Među predlozima urbanističkih planova, dva se odnose na "Beogradske elektrane", povećanje njihovog kapaciteta i efikasnosti, pre svega povezivanjem toplana na Voždovcu i Medakoviću. Cilj je da se omoguće novi priključci na sistem, kao i kvalitetnija usluga za korisnike. Pred odbornicima će se naći i planovi regulacije za levu i desnu obalu Dunava na Paliluli, za područja koja su bila urbanistički nerešena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RODITELJI OSMAKA IZ ŽELEZNIKA U ŠOKU: Saznali pred put da im deca idu na ekskurziju - destinacija Tara