KRENI-STANI DO ULAZA NA "SMEDEREVAC": Žitelji gročanskih naselja u špicevima upadaju u velike gužve kod isključenja za Mirijevo

J.Dinčić

01. 09. 2020. u 11:47

SAOBRAćAJNI kolaps i svakodnevno čekanje na određenim deonicama Smederevskog puta višegodišnji je problem sa kojim se susreću stanovnici gročanskih naselja.

КРЕНИ-СТАНИ ДО УЛАЗА НА СМЕДЕРЕВАЦ: Житељи грочанских насеља у шпицевима упадају у велике гужве код искључења за Миријево

Novosti

Jedan od najvećih nedostataka ove deonice su gužve koje se stvaraju kod uključenja i isključenja za naselje Mirijevo. Svetlosna signalizacija ne postoji, kao ni srednja traka kojom bi se automobili isključivali na raskrsnici Smederevskog puta i Ulice Nine Kirsanove.

Ovom deonicom saobraća i potez 300 javnog gradskog prevoza, tačnije osam linija, ne računajući autobuse sa oznakom 308, koji se kod Osnovne škole "Dragojlo Dudić" sa Smederevskog puta isključuju ka Velikom Mokrom Lugu. Problem su i retka izdvojena stajališta za autobuse, a većina linija koja saobraća ovom trasom kreće se u razmaku od osam minuta, pa je intenzitet saobraćaja znatno pojačan.

- Vozila koja skreću ka Mirijevu i uključuju se iz Mirijeva stvaraju ogromnu gužvu, jer ne postoje semafori, a u špicu gužva bude od škole u Malom Mokrom Lugu do raskrsnice sa Ulicom Nine Kirsanove, što je kolona duga i do tri kilometara - objašnjava Mirko Radić iz Leštana. - Čim se prođe ova deonica, gužve kao da nikada nije bilo, jer od Kaluđerice do Vinče postoje dva semafora, pa su gužve znatno manje.

Naš sagovornik dodaje i da su se nadležnom Sekretarijatu za saobraćaj obraćali nekoliko puta, ali odgovor nisu dobili. Jedan od predloga bio je da se kod isključenja za Mirijevo napravi proširenje, a da se kod uključenja na Smederevski put postavi semafor. Molbe su prosledili i opštini Grocka, sa dodatnim dopisom kako bi se makar zakrpile rupe na kolovozu koji je u lošem stanju. Jedan od predloga je bio i da se kolovoz proširi na onim mestima gde je to moguće. Predata je i incijativa da se uspostavi minibus linija koja će povezivati Mirijevo i Kaluđericu, jer mnogi putnici koriste ovaj put kako bi preko Mirijeva brže stigli do Karaburme. Za sada je sve samo slovo na papiru, za koje se žitelji nadaju da će biti sprovedeno u delo.

GUŽVE I U USTANIČKOJ ULICI

OKRETNICA tramvaja na Ustaničkoj je istovremeno i okretnica autobusa sa oznakom 300.

Prve gužve stvaraju se u delu od raskrsnice Bulevara kralja Aleksandra i Ustaničke ulice, gde je u razmaku od jednog kilometara postavljeno pet semafora.

PEŠACI

NA delu od Smederevskog puta do Kaluđerice, nema ni jednog semafora koji bi pešacima olakšao prevoz. Zebre su iscrtane samo na tri mesta, pa su pešaci često prinuđeni da pretrčavaju preko ove prometne saobraćajnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna