KREĆE OD 1. SEPTEMBRA: Oko sokolovo će naplaćivati i ovu uslugu

S. B. M.

21. 08. 2020. u 12:59 >> 12:59

Od 1. septembra u 93 ulice sistem "Oko sokolovo" kontrolisaće i parkiranje!

КРЕЋЕ ОД 1. СЕПТЕМБРА: Око соколово ће наплаћивати и ову услугу

Foto: P. Milošević

Sistem će osim nepropisno parkiranih automobila ubuduće evidentirati i da li je plaćen parking za vozila koja su regularno ostavljena na parking-mestima u zoni.

U JKP "Parking servis" kažu da, pošto u zonskom sistemu parkiranja imaju ukupno oko 600 ulica, kontrolori će i dalje obavljati većinu poslova iz oblasti kontrole i naplate parkiranja. U centralnim ulicama, koje su kako kažu najugroženije, imaće i pomoć sistema "Oko sokolovo" i Komunalne milicije.

- Novi način kontrole svakako će olakšati rad na terenu našim kontrolorima, jer će sistem "Oko sokolovo" efikasnije i automatski na parking-mestima u ulicama kroz koje prolazi, detektovati vozila za koja nije plaćeno parkiranje. Zaposleni, koji su po svim vremenskim uslovima - kiši, snegu, suncu i vetru radili u ovim ulicama, njih desetak, biće raspoređeni na druge poslove ili će pomagati kolegama na poslovima kontrole u drugim ulicama - kažu u "Parking servisu".

Kazne za neplaćeno parkiranje sistem "Oko sokolovo" će na isti način izdavati kao što elektronske dnevne karte izdaju kontrolori. Kada se opazi vozilo za koje nije plaćeno parkiranje, automatski se formira elektronski nalog i on se iz sistema šalje u bazu "Parking servisa".

O kazni građani mogu da se odmah informišu na sajtu ili da dobiju obaveštenje na svoj telefon, putem aplikacije, ukoliko se registruju da žele da primaju takve informacije.

NA ULICI NOĆ I DAN

NA ULICAMA grada je svakodnevno 15 vozila opremljenih sistemom "Oko sokolovo", dok su tri vozila uvek u rezervi. Automobili u kojima su komunalni milicioneri kreću se unapred utvrđenim trasama, a kamere beleže i evidentiraju sve prekršaje. "Oko" je na ulicama grada od 1. avgusta, dok je od 10. avgusta počelo kažnjavanje bahatih vozača koji se parkiraju u žutim trakama, na pešačkim prelazima i zelenim površinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024