NOVA APLIKACIJA JKP "PARKING SERVIS": Slobodno mesto uz navođenje i još mnoštvo mogućnosti (FOTO)

S. B. MILOŠEVIĆ

12. 08. 2020. u 10:02

KAKO je najavljeno prošle sedmice, kada je pušten u rad e-parking, uskoro bi trebalo i da proradi nova aplikacija JKP "Parking servisa" za plaćanje parkiranja. Iako još zvanično nije predstavljena javnosti, na sajtu preduzeća su sve informacije o njoj, kao i uputstvo za korisnike.

НОВА АПЛИКАЦИЈА ЈКП ПАРКИНГ СЕРВИС: Слободно место уз навођење и још мноштво могућности (ФОТО)

Foto: Novosti

Novu aplikaciju, kako se navodi, moguće je preuzeti u Google play/App Store prodavnici. A njene mogućnosti su brojne.

Tako aplikacija korisnike može da navodi na najbliža slobodna parking mesta, i to ne ne samo do garaža i parkirališta već i do zona, na mesta pokrivena parking senzorima.

 

 

Osim što parkiranje može da se plaća SMS porukom, platnom karticom, sada je to moguće i depozitom na samoj aplikaciji. Putem mobilnog telefona moguće je plaćanje parkiranja u garažama, na parkiralištima, u zonama, kao i plaćanje izdatih dnevnih parking-karata, odnosno kazni.

BEZ REGISTRACIJE

APLIKACIJU mogu da koriste i gosti, ako ne žele da se registruju. Ali tada postoji samo mogućnost za plaćanje SMS-om ili za navigaciju. Ako pak žele plaćanje preko platne kartice ili depozita moraju da se registruju. Tada je potrebno da se dodaju registarske oznake, a onda i platne kartice.

 

 

Kako piše na sajtu, u garažama i na parkiralištima aplikacija omogućava plaćanje parkiranja bez odlaska na blagajnu. Potrebno je uneti broj parking-kartice ili je uslikati, a parkiranje se plaća platnom karticom ili sredstvima iz depozita na samoj aplikaciji. Uplatom od 200, 500, 1.000 ili 2.000 dinara na depozit aplikacije, u samo par klikova korisnici mogu da plaćaju sva parkiranja. U zonskom sistemu, aplikacija automatski prepoznaje zonu u kojoj je vozilo parkirano i nudi različite mogućnosti naplate.

 

 


Zbog oslobađanja korisnika od plaćanja bankarskih transakcija, kako se navodi, uvedena su deponovana sredstva, koja se sa odabrane platne kartice prebacuju automatski, bez provizije. Dopuna deponovanog iznosa se ostvaruje u bilo kom trenutku uplatom depozita u okviru sekcije "novčanika".

Prilikom plaćanja karticom, za transakcije do 200 dinara, korisniku se naplaćuje provizija od 10 dinara. Za iznose veće od 200 dinara kao i deponovanje sredstava u depozit aplikacije, JKP "Parking servis" snosi troškove bankarskih provizija. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti