POČELO KAŽNJAVANJE: "Oko sokolovo" ulovilo 305 bahatih vozača do 22 časa

Novosti online

10. 08. 2020. u 22:23

PRVOG dana rada sistema “Oko sokolovo”, u kome se naplaćuju kazne, do 22 sata večeras napisana je kazna za 305 bahatih vozača - objavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

ПОЧЕЛО КАЖЊАВАЊЕ: Око соколово уловило 305 бахатих возача до 22 часа

Foto: Facebook

Vesić je na Fejsbuk profilu napisao da je interesantno da je prve nedelje snimanja bahatih vozača dnevno uočeno oko 1.300 uočenih prekršaja.

- Prošle nedelje kada smo slali opomene vozačima koje smo uočili da nepropisno parkiraju u proseku je bilo oko 700 prekršaja. Danas kada je počela naplata kazni uočili smo 305 bahatih vozača kojima su napisani prekršajni nalozi.

Ovi podaci pokazuju koliko se sistem “Oko sokolovo” već prvog dana rada pokazao uspešnim. Naš cilj je preventiva, odnosno da bahati vozači prestanu sa takvim ponašanjem jer sada znaju da će biti kažnjeni. Pokazalo se da je kampanja u medijima koju smo vodili dve nedelje, a čiji je cilj bio da upozorimo bahate vozače da je poslednji trenutak da promene svoje loše navike bila uspešna. Mnogi od njih su to uradili i hvala im u ime Grada Beograda što je tako pa makar se ponašali pristojno i protiv svoje volje.

Sada na teren izlazi noćna smena, a posebno ćemo kontrolisati ulice poznate po restoranima brze hrane kao što su Beogradska i Francuska.

Nema više bahatog parkiranja! Beograd će biti uređen grad u kome se zna red. Grad u kome će građani i savesni vozači biti zaštićenih od bahatih!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)