I AVIJACIJOM NA KOMARCE: Ekipama Gradske čistoće neophodno pojačanje u borbi protiv dosadnih insekata

V. T.

21. 07. 2020. u 00:55

POŠTO suzbijanje sa vode i zemlje nije nateralo komarce na kapitulaciju, tokom ove nedelje očekuje se angažovanje privredne avijacije kako bi se tretman na suzbijanju letećih krvopija obavljao i iz vazduha.

И АВИЈАЦИЈОМ НА КОМАРЦЕ: Екипама Градске чистоће неопходно појачање у борби против досадних инсеката

Foto: Novosti arhiva

Kako je saopšteno iz "Čistoće", Sektor ekologije i unapređenja životne sredine nastavlja suzbijanje odraslih formi komaraca tretmanima sa zemlje i reka. Od ove godine se prvi put u Beogradu spovodi tretman termalnog zamagljivanje sa reka. To se čini tako što se dimni generatori postavljaju na čamce olakšavajući time pristup glavnim žarištima i središtima komaraca. Velike količine magle koje ostaju iznad vode i obalskog rastinja omogućuju njihovo efikasnije suzbijanje.

Mnogobrojne ekipe "Gradske čistoće" zadužene su za sprovođenje hladnog zamagljivanja u urbanim delovima grada, ali će se u jutarnjim satima raditi i na zamagljivanju u naselju Sremčica. U večernjim časovima radnici ovog javnog komunalnog preduzeća uništavaće insekte u Bojčinskoj šumi, a zatim u Progaru, Nautičkom selu, Batajnici, Zemun Polju, Novoj Galenici, Altini, Plavim Horizontima, Kalvariji, naseljima Sava Kovačević i Sutjeska.

Suzbijanje napasti sprovodiće se i iz čamca u potezu od Pupinovog mosta pa sve do ušća Save u Dunav, obuhvatajući i Ratno ostrvo.

Sugrađani mogu svakog radnog dana od 7 do 15 časova da prijave lokacije na kojima primete poveće prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj 0800-000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs. 

MONITORING NA 16 LOKACIJA DNEVNO

RADNICI Sektora ekologije i unapređenja životne sredine do danas su tretirale površinu od 72.000 hektara na 17 beogradskih opština, dok se monitoring svakodnevno obavlja na teritoriji Beograda i to na minimum 16 lokacija, gde se postavljaju klopke za ove insekte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)