SA BRANKOVOG SAMO PRAVO: Uvedena nova saobraćajna pravila u centru Beograda (FOTO)

Š.Marović

17. 04. 2024. u 19:47

SKRETANjE sa Brankovog mosta u Pop Lukinu ulicu, koje je uvedeno prilikom rekonstrukcije Trga republike zvanično je ukinuto, potvrdio je za "Novosti" glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

СА БРАНКОВОГ САМО ПРАВО: Уведена нова саобраћајна правила у центру Београда (ФОТО)

Z.Jovanović

Kako je istakao, to je bilo neophodno zbog bržeg protoka saobraćaja na jednoj od najfrekventnijih gradskih saobraćajnica. Takođe, u Terazijskom tunelu do 30. aprila biće izvođeni istražni radovi od 22.00 do 03.30 časa, zbog čega će doći do promena u radu linija javnog prevoza, u smeru ka gradu.

Prilaz Kosančićevom vencu iz pravca Novog Beograda više nije moguć, neće moći da se skrene levo sa Brankovog mosta, već će vozači moći samo da nastave pravo.

- Skretanje u Pop Lukinu bilo je aktuelno tokom izgradnje Trga republike, jer se tamo stvarao čep, pa je ono uvedeno kako bi se smanjile gužve - ističe Stojčić za "Novosti". - Ono je posle toga ostalo gotovo pet godina u funkciji, ali je sada, zbog protočnosti saobraćaja, odlučeno da se zauvek ukine. Više detalja o tome daće nadležni u Sekretarijatu za saobraćaj.

Zabranu levog skretanja nadležni sekretarijat je prvi put uveo početkom 2010. godine zbog radova na Gazeli da bi se, kako je tada ukazivano, poboljšala protočnost vozila na potezu Dečanska - Terazijski tunel - Brankova ulica - Brankov most. Tada je osim levog skretanja sa mosta u Pop Lukinu iz istih razloga uvedena i zabrana desnog skretanja iz Ulice carice Milice u Brankovu. Tom prilikom uveden je i novi režim rada semafora na raskrsnicama od Dečanske do Pop Lukine.

Trase

ZBOG radova u Terazijskom tunelu linije 65 i 77 u smeru ka centru grada saobraćaće trasom Zeleni venac - Prizrenska -Terazije - Kolarčeva - Makedonska i dalje redovno. Linije 16, 27E, 35 i 95 u smeru ka centru ići će trasom Zeleni venac - Prizrenska - Terazije - Kolarčeva - Trg republike - Francuska - terminus "Trg republike" - Bulevar despota Stefana i dalje redovno.

Noćne linije 15N, 68N, 75N, 603N, 704N i 706N i minibus E6 u smeru ka centru grada saobraćaće trasom Zeleni venac - Prizrenska - Terazije - Kolarčeva - Trg republike - Francuska - terminus "Trg republike", a linija EKO 1 u smeru ka centru grada saobraćaće Zelenim vencem - Prizrenskom - Terazijama - Trgom Nikole Pašića.

Gotovo deceniju posle "levo" je vraćeno, a kako se moglo videti, posebno u špicevima, veliki broj vozila čekao je da skrene u Pop Lukinu ulicu. Prethodnih dana saobraćajni policajac regulisao je protok vozila.

Takođe, tokom izvođenja istražnih radova u Terazijskom tunelu u periodu do 30. aprila, od 22.00 do 03.30 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza, a radovi će se izvoditi po fazama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?