OBUKA ZA ULAZAK U UČIONICU: Hemijski fakultet u Beogradu organizuje nastavu iz pedagoških predmeta

B.B.

25. 02. 2024. u 17:33

PODRŽAVAJUćI praksu celoživotnog učenja i kontinuiranog usavršavanja Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu organizuje Program obrazovanja u oblastima psiholoških, pedagoških i metodičkih disciplina (PPM) za sticanje kompetencija nastavnika hemije.

ОБУКА ЗА УЛАЗАК У УЧИОНИЦУ: Хемијски факултет у Београду организује наставу из педагошких предмета

Foto: Petar Milosevic

Prijavljivanje kandidata traje od ponedeljka, 26. februara do petka, 1. marta, a nastava je planirana u periodu od 4. marta do 31. maja. Program je namenjen osobama koje su završile master akademske studije i tokom studija stekle najmanje 250 ESPB iz predmeta u oblasti hemije, ali nisu imali dovoljan broj ESPB iz PPM disciplina na visokoškolskoj ustanovi ili nakon diplomiranja.

Akademci imaju mogućnost da u okviru ponuđenog programa izaberu one predmete i bodove koji su im prema Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja potrebni za rad u nastavi.

LISTA PREDMETA

NA listi predmeta su psihologija, pedagogija, metodika nastave hemije, školski ogledi u nastavi hemije, informaciono-komunikacije tehnologije u nastavi hemije i pedagoška praksa. Svaki od predmeta nosi šest ESP bodova.

Program je planiran uživo i sastoji se iz teorijske nastave i laboratorijskih vežbi ili onlajn (nastava i teorijske vežbe) tokom jednog semestra školske godine. Nakon realizacije svih predviđenih obaveza i položenih ispita, polaznicima se izdaje Uverenje o završenom programu obrazovanja u oblastima psiholoških, pedagoških i metodičkih disciplina za formiranje kompetencija nastavnika hemije.

Kandidat sam bira koje će predmete slušati i polagati, a svaki nosi određeni broj ESP bodova. Naknada se izračunava tako što jedan ESPB vredi 1.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)