ŠAPIĆ: Činimo sve da „treće doba“ našim starijim sugrađanima bude što lepše i bezbrižnije

Novosti online

01. 10. 2023. u 14:21

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas, povodom 1. oktobra – Međunarodnog dana starijih osoba, Ustanovu Gerontološki centar Beograd na Bežanijskoj kosi.

ШАПИЋ: Чинимо све да „треће доба“ нашим старијим суграђанима буде што лепше и безбрижније

Foto: Grad Beograd

On im je tom prilikom čestitao ovaj dan i poželeo dobro zdravlje, da im svaki dan bude radostan, da požive što duže kao i da njihovi članovi porodice budu dobro jer je to za njih, kako je rekao, izuzetno važno.

 – Ako budemo imali sreće svi mi ćemo doći u vaše godine i zato treba da se potrudimo koliko god možemo da vam omogućimo da „treće doba“, period života u kome se danas nalazite, proživite što lepše i bezbrižnije. Da vam jednostavno vaše godine ne budu godine u kojima ćete biti zabrinuti, iako i dalje brinete za vašu decu i unuke. Trudiću se koliko god mogu da to ostvarim, a to sam radio i kao predsednik Opštine Novi Beograd jer ste to zaista zaslužili – rekao je gradonačelnik.

Foto: Grad Beograd

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miomir Đorđević je zahvalio našim starijim sugrađanima za sve što su uradili za napredak i razvoj našeg društva.

 – Mi nećemo stati sa razvojem naših gerontoloških centara, svakodnevno se ulažu velika sredstva kako bi se poboljšali uslovi života u ovim centrima, a nastavljamo i sa njihovom rekonstrukcijom – rekao je Đorđević.

Direktor Ustanove Gerontološki centar Beograd Srđan Dimitrijević je, obraćajući se prisutnima, istakao da nas ovaj dan snažno podseća koliko dugujemo onima koji su, kako je rekao, hodali ovom zemljom duže od nas.

Foto: Grad Beograd

 – Kada pokazujemo poštovanje prema starijima govorimo – vidimo vas, čujemo vas, cenimo vašu mudrost – rekao je Dimitrijević.

Međunarodni Dan starijih osoba ustanovljen je od strane Generalne skupštine UN 1990. godine, a u Gerontološkom centru obeležava se od 1991. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024